Hotelul ca formă de organizație - Hotel Parliament

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Analizele facute asupra evolutiilor recente in sectorul turismului au reliefat tendinta de crestere a numarului consumatorilor autohtoni de produse turistice. Hotelurile, pensiunile si vilele din Romania au inregistrat o crestere a numarului de clienti, detinatorii lor obtinand din ce in ce mai mult profit, dar si recunoastere pe plan international, intrucat, desi o mare parte dintre turisti este formata din romani, acestora li se adauga din ce in ce mai multi turisti europeni - pe masura ce sunt eliminate barierele de tranzit turistic , se intaresc legaturile economice dintre statele lumii si se creeaza infrastructura de transport legata de coridoarele europene - si chiar din celelalte colturi ale lumii (in special de pe continentele America de Nord, America de Sud si Asia).

Avand in vedere cele mentionate, tema acestui proiect o constituie descrierea unui hotel din Romania, mai exact din capitala tarii noastre, Bucuresti, intrucat s-a inregistrat o dezvoltare si o modernizare a sectorului privat hotelier din acest oras. Pe de alta parte, alegerea hotelului de referinta, si anume ,,Hotel Parliament", a fost facuta datorita pozitionarii acestuia si implicit a clientelei caruia i se adreseaza (clienti veniti in interes de afaceri sau politic ) . Prin urmare, metoda de cercetare abordata se bazeaza, in primul rand pe studiul amanuntit al unor documente legate de managementul strategic al hotelurilor, in general si al organizatiei ,,Hotel Parliament" , in particular.

,,Hotel Parliament" are o experienta de 9 ani pe piata hotelurilor din Romania,reusind sa se impuna, ca un concurent important pentru celelalte hoteluri din Bucuresti, care si-au creat deja o istorie si o buna reputatie prin calitatea serviciilor pe care le ofera. Printre acestea se numara Hotel Inter-Continental, Hotel Sofitel, Hotel Mariott, Hotel Majestic, Hotel Athenee Palace Hilton. Din acest punct de vedere, al relatiilor cu concurenta, care este una foarte puternica, Hotel Parliament se mentine pe piata datorita modului in care conducerea pune in aplicare politicile si strategiile adoptate, ceea ce permite ca hotelul sa inregistreze un bun grad de ocupare. Un aspect foarte important, vital as spune, care vizeaza existenta hotelului in randul marilor spatii de cazare din Bucuresti si chiar din Romania, este amplasarea acestuia aproape de inima orasului, in centrul economic, financiar si cultural al Bucurestiului. Aceasta reprezinta un mare atu, intrucat ,,Hotel Parliament" este destinat in principal oamenilor de afaceri, a caror alegere, atunci cand vine vorba despre gasirea unui spatiu care sa-i gazduiasca pe timpul sejurului, se bazeaza nu numai pe calitatea serviciilor oferite (care se refera, in primul rand, la posibilitatea de a dispune de un Business Center complet echipat cu aparatura audio-video si avand o capacitate de aproximativ 70 locuri) , ci si pe amplasarea acestuia pe o suprafata centrala, astfel incat sa poata accesa cu usurinta spatiile economice, financiare si culturale ale orasului.

Cu toate acestea, ,,Hotel Parliament" este un hotel mic, in comparatie cu cele mentionate mai sus, numarand numai 20 de camere (12 de camere duble de lux si 8 apartamente cu jacuzzi),dar camerele sunt ocupate in proportie de 100% pe toata perioada anului datorita pozitiei sale,hotelul aflandu-se in apropiere de Palatul Parlamentului, de Ministerul de Justitie , de Ministerul Apararii Nationale si de centrul comercial Unirea.

In lucrarea de fata mi-am propus sa analizez metodele prin care ,,Hotel Parliament" si-ar putea mari profitabilitatea si beneficia de o diversificare a clientelei, astfel incat sa reziste in continuare pe piata reprezentata de sectorul hotelier, sa tina piept concurentei, care detine avantajul experientei acumulate de-a lungul mai multor ani de existenta,dar mai ales avantajul unui numar mult mai mare de camere oferite. Consider ca sunt necesare aducerea unor imbunatatiri la nivelul mai multor planuri ale hotelului (al managementului, al comunicarii dintre angajati si angajatori, al serviciilor oferite, al suprafetei ocupate etc.), deoarece, desi hotelul a reusit sa-si creeze o imagine buna, prezinta anumite aspecte negative, pe care publicul nu are posibilitatea de a le constientiza in totalitate, intrucat tin de miscarile interioare ale hotelului. Din punctul meu de vedere, aceasta actiune nu ar fi greu de realizat, daca ar exista imaginatie si bunavointa din partea celor aflati la conducere, avand in vedere faptul ca aspectul financiar nu este unul de care sa se preocupe.

Bibliografie:

1. Cosmescu, Ioan: Turismul - fenomen complex contemporan, Bucuresti, Editura Economica, 1998

2. Lupu, Nicolae: Hotelul - Economie si Management, Bucuresti, Editura Bic All, 1998

3. Zorlentan, Tiberiu; Burdus, Eugen si Caprarescu, Gheorghita: Managementul organizatiei, Bucuresti, Editura Economica, 1998

4. Nicolescu, Ovidiu si Verboncu, Ion: Management, Bucuresti, Editura Economica, 1999

5. Popescu, Leonica: Resurse umane - comportament si management, Bucuresti, Editura Cimer*Es, 2001

6. www.parliament-hotel.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hotelul ca forma de organizatie - Hotel Parliament.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 808 cuvinte
Nr caractere:
21 128 caractere
Marime:
23.55KB (arhivat)
Publicat de:
Constantin-Eduard Jianu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
strategii manageriale, Managementul strategic, activitatea hotelului, activităţile de casierie, facturare, controlul încasărilor, debitorii, furnizorii, trezoreria
Predat:
Facultatea de Comunicare si Relatii Publice , Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti
Materie:
Management
Sus!