Explozia mărcilor - francizele în epoca submărcii

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Orbiti de multitudinea de optiuni pe care le avem in calitate de consumatori, nu observam de la inceput formidabila putere care se consolideaza in salile de consiliu ale industriilor divertismentului, mass-media si comertului.

Reclamele ne inunda cu imagini caleidoscopice ale Statelor Unite ale Diversitatii si ale tentatiilor oferite de firma Microsoft ("Unde vrei sa mergi astazi?"). In paginile de afaceri lae ziarelor lumea apare monocroma si usile se inchid din toate directiile: un articol din doua - fie ca anunta preluarea unei companii, sau un faliment neasteptat, semnaleaza pierderea unor optiuni semnificative.

Adevarata intrebare nu este "Unde vrei sa mergi astazi?", ci "Cum pot sa te manipulez cel mai bine prin labirintul sinergetic, ca sa ajungi unde vreau eu sa mergi astazi?"

Cu totii am fost martorii ciudatei imagini duplicitare care combina diversitatea de optiuni a consumatorului cu noi restrictii orwelliene asupra productiilor culturale si a spatiului public. Acest lucru iese la iveala atunci cand o comunitate mica isi vede centrul orasului -inainte plin de viata- parasit, pe masura ce la periferie se construiesc super magazine care fac reduceri masive si care au cate 70.000 de articole pe rafturi. E vizibil acolo unde, pe cocheta strada principala, inca o cafenea, un magazin sau o librarie independente dispar pentru a fi inlocuite cu unul dintre lanturile care inghit tot ce intalnesc: Starbucks, Home Depot, Gap, Chapters, Borders, Blockbuster

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Explozia marcilor - francizele in epoca submarcii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 310 cuvinte
Nr caractere:
12 380 caractere
Marime:
14.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
Explozia marcilor - francizele in epoca submarcii, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!