Comportament organizațional Societatea de Transport București (STB)

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Descrierea organizației 3
2. Structura organizatorică 3
3. Motivatie 4
4. Studiul grupurilor și munca în echipă 5
5. Leadership 5
6. Competiție 6
7. Comportament economic 6
8. Învățarea 6

Extras din proiect:

1. Descrierea organizației

Societatea de Transport București (STB) este o companie de transport în regim de serviciu public, care are ca obiectiv principal transportul călătorilor în orașul București și în zonele limitrofe. Comportamentul economic al STB este influențat de factori precum cererea pentru transportul public, concurența din partea altor modalități de transport și de reglementările legale.

În general, comportamentul economic al STB este determinat de cererea și oferta pentru serviciile sale, concurența din partea altor modalități de transport și de reglementările legale. Pentru a-și menține poziția pe piața de transport public din București, STB trebuie să ia în considerare toți acești factori și să ia decizii cu privire la producție, prețuri și investiții în consecință.

2. Structura organizatorică

Comportamentul organizațional al Societății de Transport București (STB) se referă la modul în care aceasta își gestionează angajații și resursele pentru a-și atinge obiectivele și a-și desfășura activitatea în mod eficient. Un aspect important al comportamentului organizational al STB este cultura organizațională. Cultura organizațională se referă la valorile, normele și comportamentele care guvernează activitatea angajaților și a organizației în ansamblu. STB trebuie să aibă o cultură puternică și bine definită pentru a asigura angajaților săi un cadru de lucru stabil și motivant și pentru a facilita dezvoltarea sa pe termen lung.

Un alt aspect important al comportamentului organizational al STB este structura organizațională. Structura organizațională se referă la modul în care sunt organizate departamentele, echipele și angajații în cadrul organizației. STB trebuie să aibă o structură eficientă și bine organizată pentru a asigura o colaborare adecvată între departamente și angajați și pentru a se asigura că obiectivele sale sunt atinse în mod eficient. În Figura 1 se poate observa structura organizatorică a STB.

Gestionarea resurselor umane este un alt aspect important al comportamentului organizational al STB. Gestionarea resurselor umane se referă la modul în care sunt recrutați, selectați, instruiți și evaluați angajații organizației. STB trebuie să aibă un sistem eficient de gestionare a resurselor umane pentru a asigura că angajații săi sunt bine pregătiți și motivați pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient.

Figura 1. Structura organizatorică a STB (sursa www.stbsa.ro)

Comunicarea internă și externă este, de asemenea, un aspect important al comportamentului organizational al STB. Comunicarea internă se referă la modul în care sunt transmise informațiile între departamente și angajați, în timp ce comunicarea externă se referă la modul în care STB comunica cu publicul, autoritățile publice și alte organizații. STB trebuie să aibă o comunicare eficientă internă și externă pentru a asigura o coordonare adecvată a activității sale și pentru a menține o relație bună cu publicul și autoritățile publice.

În general, comportamentul organizational al STB este determinat de cultura organizațională, structura organizațională, gestionarea resurselor umane și comunicarea internă și externă. Pentru a-și atinge obiectivele și a-și desfășura activitatea în mod eficient, STB trebuie să ia în considerare toți acești factori și să își gestioneze activitatea într-un mod coerent și bine organizat.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportament organizational Societatea de Transport Bucuresti (STB).docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 673 cuvinte
Nr caractere:
8 771 caractere
Marime:
2.39MB (arhivat)
Publicat de:
Sebastian I.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
An de studiu:
II
Sus!