Business to business

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1 Prezentarea organizatiei. Resursele de care dispune(resurse materiale, umane si financiare)

Infiintat in urma cu 15 ani, Grupul Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania. Cu o cifra de afaceri de 168 de milioane EUR in 2007, Mobexpert se plaseaza intre primele 12 intreprinderi europene din industria mobilei. Numai in Bucuresti si in orasele mari, Mobexpert detine 18% din piata de mobilier de casa si 30% din cea a mobilierului de birou. Ambele divizii sunt lider pe pietele de profil din Romania.

Dan Sucu a inceput afacerea Mobexpert in anul 1993, cu un magazin de mobilier de birou. Activitatea de productie a fost demarata in 1994, odata cu fabricarea scaunelor de birou, fiind apoi dezvoltate sectiile de canapele si mobilier modern melaminic. In 1995, compania a inceput sa distribuie prin reteaua proprie de magazine si mobilier importat de la marii producatori europeni. Ulterior, achizitionand de la Fondul Proprietatii de Stat pachetele majoritare de actiuni de la trei importante fabrici de mobilier - Samus Dej, Ilefor Targu Mures si Mobstrat Suceava, compania si-a dezvoltat activitatea de productie si export. Grupul Mobexpert cuprinde in prezent 8 fabrici in patru centre de productie din Bucuresti, Dej, Targu Mures si Suceava, printre acestea numarandu-se: Samus Mex, Studio Mex, Ilefor, Modulo Mex, Confo Mex, Ergo Mex, Mures Mex si Moldo Mex.

Dupa ce a pornit in 1993 cu 4 angajati, in 2008 Grupul are 3.500 de angajati (dintre care peste 2.400 in fabrici).

Directorul de comunicare MOBEXPERT, Monica Moss :

Avem valori puternice si standarde inalte, care sunt speciale pentru noi. Oferim un mediu de lucru in care fiecare este parte a echipei. Nu exista bariere intre management si angajati, deoarece credem in conducerea prin forta exemplului.

Grupul Mobexpert detine 8 fabrici in patru centre de productie deschise in Bucuresti, Dej, Targu Mures si Suceava. Fabrica Samus Mex este specializata in productia de serie de mobilier de casa - living, dormitoare, mic mobilier. Studiile arata ca, in Franta, piata predilecta a fabricii, o locuinta din zece este mobilata cu produse Samus Mex. Ergo Mex este cel mai important producator roman de scaune si fotolii de birou. Moldo Mex produce mobilier din lemn masiv si scaune destinate unei largi varietati de stiluri de amenajare a locuintei. Ilefor produce in serie, mica mobilier de casa din lemn masiv, exportand in Franta, Germania, Olanda, Belgia. Dotata cu linii tehnologice performante, Modulo Mex este specializata in productia de mobilier modern de casa din pal melaminat in serii mari. Mures Mex produce mobilier modern pentru living, dormitor si bucatarie, precum si mobilier de birou, game operationale si directoriale. Confo Mex este cel mai important producator roman de canapele si fotolii din piele si stofa. Studio Mex este specializata in productia de mobilier de living, dining, dormitor, mic mobilier, in stil modern dar realizat cu materiale clasice: lemn masiv si furnir natural.

In 2007, Mobexpert a demarat proiectul de relocare a fabricilor ConfoMex, StudioMex, IleforMex, MuresMex in Parcul Industrial de la Targul Mures. Investitia de 28 de milioane EUR include si construirea platformei logistice a grupului care va avea o suprafata de 12.000 de metri patrati. Platforma va fi una din cele mai performante din Romania si va juca un rol foarte important in fluidizarea distributiei regionale, permitand servicii mai bune in magazinele Grupului si sustinand dezvoltarea retelei regionale Mobexpert.

In fiecare an, Grupul Mobexpert investeste peste 2 milioane EUR in utilaje, tehnologii avansate si sisteme noi de productie.

1.2 Domeniul de activitate

Mobexpert este o retea nationala de magazine si hipermagazine specializate in vanzarea de mobilier si decoratiuni interioare, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeana la preturi accesibile. Oferta Mobexpert include mobilier de living, dining, dormitor, bucatarii, bai, mobilier de terasa si gradina, decoratiuni, covoare si corpuri de iluminat. Reteaua Mobexpert cuprinde 33 de magazine si hipermagazine in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Constanta, Baia Mare, Targu Mures, Calarasi, Pitesti, Alba Iulia, Deva, Oradea, Galati, Bistrita, Suceava, Ploiesti, Iasi, Arad, Dej, Focsani, Ramnicu Valcea, Alexandria, Satu Mare, Piatra Neamt, Braila, Bacau, Craiova, Botosani, Sibiu. Incepand cu septembrie 2007, reteaua Mobexpert cuprinde si un hipermagazin deschis in capitala Bulgariei, la Sofia.

In prezent, Mobexpert opereaza in regiune sase hipermagazine:

- Mobexpert Pipera Bucuresti, deschis in 2001, printr-o investitie de 20 de milioane EUR, se intinde pe o suprafata de 15.000 de metri patrati si deserveste zona de nord a orasului.

- Mobexpert Militari Bucuresti, deschis in iulie 2003, printr-o investitie de 5 milioane EUR, se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati si deserveste zona de vest a orasului.

- Mobexpert Pantelimon Bucuresti, deschis in 2003, in zona de est, reprezinta o investitie de peste 6 milioane EUR si se intinde pe o suprafata de 12.000 de metri patrati.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Business to business.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 225 cuvinte
Nr caractere:
17 896 caractere
Marime:
70.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
firma, Economie, afaceri, dezvoltare
Predat:
Facultatea de Economie , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Management
Sus!