Afacere Ciuperci

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1. Descrierea ideii de afacere

Ideea de afacere si anume, cultivarea ciupercilor comestibile, a aparut in urma vizionarii unui reportaj cu si despre oameni ce au reusit in aceasta afacere si dupa o mica informare mi-am dat seama ca reprezinta o afacere cu sanse mari in export in tarile Uniunii Europene, dar si in tara noastra unde cererea este mai mare decat oferta intr-un raport de 100 la 1,3. Un alt avantaj al unei afaceri cu ciuperci este piata larga pe care se poate ,,misca" investitorul: ciupercile sunt cerute de catre agentii economici, finnd produse bine vandute in magazine, supermarket-uri, pizerii, cantine, restaurante, fabrici de conserve.

Alt avantaj al cultivarii ciupercilor este acela ca ocupa spatii reduse raportat la cantitatea de productie, deoarece avand talie mica, in anumite perioade de dezvoltare nu au nevoie de lumina sau nu sunt influentate de lipsa acesteia. In acest scop, se pot realiza culturi pe 3-6 nivele, pe acelasi metru patrat de suprafata, facandu-se astfel economie de spatiu. Rentabilitatea culturii ciupercilor este data si de faptul ca de la majoritatea se consuma toate partile componente. Astfel, procentul de utilizare reprezinta 99-100%.

Un ciclu de cultura la ciuperci dureaza, in functie de specie, intre 100-120 de zile (de la insamantare pana la ultimul recoltat). Aceasta face ca investitia sa fie amortizata intr-un timp scurt, avand in vedere numarul ciclurilor de cultura care se pot realiza pe an, de pe aceeasi suprafata.

1.2. Descrierea societatii

Societatea ,,Ciupercus SRL" va avea un singur actionar si sediul in comuna Darmanesti, Sat Darmanesti, judetul Suceava.Am ales aceasta locatie deoarece pozitia geografica asigura o buna legatura de transport prin soseaua nationala si cea judeteana, ce duc spre orasele Suceava, Radauti,Vatra Dornei, Siret,acesta fiind si punct de iesire catre Ucraina, precum si in diferite judete cum ar fi: Iasi, Piatra Neamt si Bacau.

Principalul domeniu de activitate il constituie productia si comercializarea ciupercilor comestibile.Fondurile firmei sunt constituite din surse proprii, dar se va apela si la ajutorul rudelor si al bancilor prin achizitionarea unei autoutilitare in leasing.

1.3. Descrierea produsului

Agaricus Bisporus sau Champignon este o ciuperca de cultura, alba sau crem, cu un regim termic scazut, necesitand la fructificare, temperaturi relativ scazute in marja a 12-18 gradeC.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Afacere Ciuperci.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 740 cuvinte
Nr caractere:
21 052 caractere
Marime:
2.80MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
afacere, ciuperci
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!