Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Introducere pag. 2
2. Descrierea problemei pag. 3
3. Structura programului pag. 4
4. Structuri de date utilizate pag. 5
5. Proceduri de prelucrare pag. 8
6. Concluzii pag. 11
7. Bibliografie pag. 11

Extras din proiect:

1.1 Obiectivul problemei :

Aceasta aplicatie informatica are ca obiectiv gestionarea cat mai buna a unui lant de magazine a carui principala activitate economica este comercializarea de produse electronice. Prin intermediul ei se poate genera rapoarte cu privire la stocul firmei, lista de clienti, lista de comenzi si lista clientilor care nu au platit, rapoarte cu privire la situatia vanzarilor: stocul ramas din fiecare produs, stocul vandut din fiecare produs, produsul cu cele mai mari vanzari. Aplicatia permite introducerea/stergerea de produse in stoc, introducerea/stergerea de noi clienti, introducerea/stergerea de noi comenzi.

1.2 Necesitatea :

Aceasta aplicatie, pe langa generarea rapoartelor realizeaza si implementarea diferitelor operatii pe structurile alese: adaugarea unui nou nod in lista si in arbore bianar de cautare, cautarea unui element dupa cheie unica in arbore si in lista, stergerea unei inregistrari din lista si arbore. De asemenea mai realizeaza si diferite tipuri de conversii, cum ar fi: din fisier in arbore binar de cautare si din arbore in fisier, din fisier in lista simplu inlantuita si din lista simpla in fisier, din fisier in vector memorati dinamic.

1.3 Mijloace de realizare :

Aplicatia a fost realizata in Microsoft Visual Studio 5.0 (Microsoft Visual C++ 5.0).

Datele de intrare, dupa ce acestea au fost in prealabil validate, s-au incarcat in fisierele binare corespunzatoare celor 4 structuri: stocuri.dat, clienti.dat si comenzi.dat, apoi aceste fisiere au fost convertite in structuri de tip arbore binar de cautare, lista simplu inlantuita, respectiv masiv unidimensional memorat dinamic astfel incat resuresele sa fie alocate corespunzator si sa permita prelucrarie cat mai eficiente.

2. DESCRIEREA PROBLEMEI

Avand de rezolvat problema gestionarii unui lant de magazine, am definit cele 3 structuri initiale (pentru stoc, clienti si comenzi) cu structurile arborescente aferente, urmand apoi procesul introducerii datelor in fisiere binare nu inaintea ca acestea sa fie valide. Pentru a verifica acest lucru am realizat o functie care verifica daca un sir de caractere dat de la tastatura este numeric sau nu.

Pe langa operatiile de adaugare de noi inregistrari in liste si arbori, cautari dupa cheie si stergere de elemente din lista si arbore identificate dupe codul unic de inregistrare, aplicatia genereaza si rapoarte cu privire la stocul firmei, lista de clienti, lista de comenzi si lista clientilor care nu au platit (unui client ii poate reveni mai multe comenzi ce se regasesc in lista de comenzi, iar lista clientilor care nu au platit sunt acei client care au cod restantier

Bibliografie:

[IVAN05] Ion IVAN, Cristian IONITA, Catalin BOJA, Marius POPA, Adrian POCOVNICU, Daniel MILODIN - Practica dezvoltarii software orientata pe structuri de date, Editura ASE, Bucuresti, 2005.

[ROSC03] Ion Gh. ROSCA, Bogdan GHILIC-MICU, Catalina- Lucia CIOCANUu, Marian STOICA, Cristian USCATU- Programarea calculatoarelor, Editura Cison, 1998.

[ SMEU01] Ion SMEUREANU, Marian DARDALA,"Programare in limbajul C/C++

Editura Cison, Bucuresti 2001

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stocuri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 732 cuvinte
Nr caractere:
14 831 caractere
Marime:
25.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Limbaje de Programare
Tag-uri:
magazine, organizare, stocuri, evidenta
Predat:
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Limbaje de Programare
An de studiu:
III
Profesorului:
Ion Ivan
Sus!