Iubirea - proiect limba și literatura română

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Am ales aceasta tema deoarece iubirea este cel mai profund sentiment pe care il poate simti cineva.De asemenea,iubirea,este o tema foarte des utilizata in literatura.

Capitolul I Ce este iubirea? Iubirea este un sentiment profund,caracterizeaza fiinta umana presupunand libertatea celorlalti,sinceritate,respect,atractie,stima.Iubirea ar putea fi clasificata dupa varsta: copilareasca,adolescentina, matura sau a senectutii. Primele doua reprezinta doar,un mod de cunoastere al vietii, in timp ce iubirea matura, si mai ales cea a varstei a treia sunt mai statornice, mai rationale.

Capitolul II In acest capitol am scris despre cea mai mare iubire din literatura romana.Probabil ca Veronica Micle a fost cea mai mare inspiratie pentru Eminescu.Amandoi se nasc in 1850(el la 15 ianuarie,ea la 22 aprilie);amandoi se sting in 1889(el la 15 iunie,ea la 6 august). Poetul ii dedica versuri eminente,iar poetesa modesta,imitandu-l dulceag,ii dedica stihuri grupate apoi in volumasul poesii,1887. Frumoasa,spirituala,cultivata,Veronica este o femeie plina de poezie si mister,romantica si provocatoare.

Capitolul III Iubirea este una din cele mai vechi teme ale literaturii lumii ea fiind generata de sentimentul specific omenesc care difera de la om la om in functie de varsta, sex, credinta, epoca istorica sau apartenenta culturala.

Bibliografie:

www.referat.ro

Galeria scriitorilor,Editura Orientului Iasi Casa Scolilor

Preferatele.ro

http://www.rombest.com/love/dragoste/tipuri-iubire-erotica-agapica/

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Iubirea - Proiect Limba si Literatura Romana.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 466 cuvinte
Nr caractere:
11 762 caractere
Marime:
330.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
iubire, romana
Predat:
la liceu
Profesorului:
Lemnariu Anca
Sus!