Legislația antisemită

Extras din proiect:

Inca de la formarea sa, regimul nazist i-a persecutat pe evreii din Germania. Incepand cu aprilie 1933, boicoturile indreptate impotriva evreilor au inceput pe intreg teritoriul Germaniei si legislatia antisemita a intrat in vigoare. Nazistii au facut toate eforturile pentru a-i indeparta sistematic pe evrei din societate si pentru a-i separa de ,,Rasa Ariana". In paralel cu activitatile lor guvernamentale si legislative, nazistii au impus izolarea evreilor de restul societatii germane. Mai mult, au realizat ca pot primi sprijin pentru actiunile lor sau cel putin acceptare tacita din partea populatiei germane. Legile de la Nurnberg, intrate in vigoare in 1935, i-au privat pe evrei de cetatenia germana si au accentuat separarea rasiala dintre ei si ,,Arieni".

Evreii din Germania, care pana in acel moment se considerasera parte integranta a societatii germane, au trecut printr-o severa criza de identitate. Totusi, politica regimului le permitea inca in primii ani sa-si dezvolte propriile lor organizatii si servicii.

Politica antisemita a inceput sa se inrautateasca la sfarsitul anilor 1930, cand evreii au inceput sa fie deposedati de proprietati in mod sistematic si au inceput sa fie presati sa emigreze.

Criza economica care a lovit Germania la inceputul anilor 1930 l-a ajutat pe Hitler sa ajunga la putere, ajungand cancelarul Germaniei. Discursul care il tine in Reichstag ii arata modul de gandire si scopurile:

,,In aceasta zi, care nu va ramane memorabila doar pentru germani, as vrea sa adaug aceasta: in viata mea, in cursul luptei mele pentru putere, am fost adeseori profet si am fost adeseori ridicularizat, in primul rand de poporul evreu. Cred ca acest ras rasunator al evreilor germani le-a ramas intre timp in gat. Astazi vreau sa fiu din nou profet. Daca evreimea internationala va reusi in Europa sau in alta parte, sa arunce popoarele intr-un razboi mondial, rezultatul nu va fi o bolsevizare a Europei si o victorie a iudaismului, ci exterminarea rasei evreiesti din Europa".

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Legislatia Antisemita.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
299.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Istorie
Tag-uri:
lege, istorie, hitler
Predat:
la liceu
Sus!