Discursul lui Iuliu Maniu

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Primit la tribuna cu ovatiuni si aplauze furtunoase indelungate, ia cuvantul presedintele partidului national roman, Dl Iuliu Maniu.

Fratilor !

Infaptuirea maretului ideal national si unirea tuturor romanilor prin marea jertfa a fratilor din vechiul Regat si prin priceperea si patriotizmul conducatorilor ar fi trebuit sa fie si in zilele acestea nu prilej de bucurie si de mare sarbatoare pentru toti romanii.

Daca insa-suntem ingrijorati astazi este pentru ca nu voiam ca tara noastra sa piarda ce a castigat cu pretul imenselor jertfe facute.

Cine sunt vinovatii ?

Daca avem atatea neajunsuri si nemultumiri, sunt vinovati numai aceia cari detin puterea impotriva vointei unanime a poporului si noi ne ridicam cu toata energia impotriva acelora cari s-au ridicat pe nedrept acolo unde stau.

Rominia mare nu este de vina de prestigiul scazut pe care il are astazi in streinatate, dupa cum nu este da vina da nici scaderea banului nostru pe pietele straine; Romania mare nu cete de vina pentru nedreptatile cari sa savarsesc, dupa cum nu este de vina nici de disparitia legalitatii din viata publica.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Discursul lui Iuliu Maniu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 347 cuvinte
Nr caractere:
6 961 caractere
Marime:
11.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Istorie
Tag-uri:
iuliu maniu, istorie, discurs
Predat:
la liceu
Sus!