Bătălia din Cannae

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Batalia de la Cannae, 2 august, 216 i.Hr., a avut loc aproape de orasul Cannae in Apulia (sud-estul Italiei) a fost o batalie semnificativa a celui de-al doilea razboi punic. Armata cartagineana condusa de Hannibal a distrus armata romana, superioara numeric, condusa de doiconsuli: Lucius Aemilius Paullus si Gaius Terentius Varro. Astazi este privita ca una dintre cele mai mari batalii tactice din istoria militara.

Scurt istoric

La inceputul celui de-al doilea razboi punic, generalul cartaginez Hannibal a traversat foarte repede Alpii in timpul iernii si a obtinut doua victorii decisive asupra romanilor (batalia de la Trebia si batalia de la Lacul Trasimene). Dupa aceste pierderi, romanii sunt condusi de dictatorul Fabius Maximus care devine celebru pentru tactica sa de a evita o lupta deschisa cu armata cartagineza. Totusi, aceasta tactica il face nepopular printre romani.

Cei doi consuli nou alesi de Senatul Roman, Lucius Aemilius Paullus si Gaius Terentius Varro se hotarasc sa-l infrunte in fata pe Hannibal. Intre timp o noua armata romana se formase, numeric superioara.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Batalia din Cannae.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 169 cuvinte
Nr caractere:
5 207 caractere
Marime:
238.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Istorie Universală
Tag-uri:
batalie, iarna
Predat:
la facultate
Materie:
Istorie Universală
Sus!