Tehnica perfuziei

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Terapia de perfuzie implica administrarea de medicamente prin intermediul unui ac sau cateter. Acesta este prescris atunci cand starea pacientului nu pot fi tratate eficient prin medicamente pe cale orala. De obicei, "terapia de perfuzie", inseamna ca un medicament este administrat intravenos, dar, de asemenea, termenul se poate referi la situatii in care drogurile sunt furnizate prin alte non-orale rute, cum ar fi injectiile intramusculare si a rutelor de epidurale (in membranelor care inconjoara maduva spinarii).

Pana in anii 1980, pacientii care au primit terapie de perfuzie a trebuit sa ramana in setarea bolnavului pentru durata tratamentului lor. Accent sporit pe limitarea costurilor in sanatate, precum si evolutiile in administrarea clinica de terapie, a condus la strategii pentru a administra terapia de perfuzie in setari alternative. Pentru persoane fizice care necesita tratament pe termen lung, ingrijire stationar este nu numai extrem de scump, dar previne, de asemenea individ de la reluarea stil de viata normala si activitati de munca.

Ce este terapia de perfuzie?

Terapia de perfuzie implica administrarea de medicamente prin intermediul unui ac sau cateter. Acesta este prescris atunci cand starea pacientului este atat de grava incat nu poate fi tratata in mod eficient prin medicamente pe cale orala.De obicei, "terapia de perfuzie", inseamna ca un medicament este administrat intravenos, dar, de asemenea, termenul se poate referi la situatii in care drogurile sunt furnizate prin alte non-orale rute, cum ar fi injectiile intramusculare si a rutelor de epidurale (in membranelor care inconjoara maduva spinarii).

Traditionale "terapii de droguri baza de prescriptie medicala de obicei administrate prin perfuzie includ antibiotice, antifungice, chimioterapie antivirala,, hidratare, managementul durerii si de nutritie parenterala.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnica Perfuziei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
4 390 cuvinte
Nr caractere:
23 284 caractere
Marime:
390.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Învățământ Vocațional
Tag-uri:
medicina, Tehnica, perfuzie
Predat:
la liceu
Sus!