Recomandarea preparatelor dietetice pentru diferite regimuri speciale

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL I - NOTIUNI GENERALE DESPRE DIETELE DIFERITELOR AFECTIUNI
1. Caracteristicile dietelor
2. Alimentatia rationala in anumite afectiuni ale organismului uman
3. Alimente recomandate in diferite diete alimentare
CAPITOLUL II - INCLUDEREA PREPARATELOR DIETETICE IN MENIU
1. Caracterizarea meniurilor
2. Exemple de meniuri in care sunt incluse preparate dietetice

ANEXE
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

Alimentatia noastra este bogata in alimente cu grad inalt de procesare si continut ridicat de aditivi chimici. Elementele nutritive si fibrele vegetale sunt eliminate, iar procesul de incalzire schimba structura moleculara a alimentelor si distruge viata si energia. La acestea se adauga lipsa de exercitii fizice si miscare in mod regulat. Tot aici se adauga si stresul ritmului de viata alert al zilelor noastre si stresul electomagnetic provocat de calculatoare, telefoane mobile, masini, aparate, etc.

Hipocarte considera ca ,,hrana este necesara, intrucat alimentul contine parti din tot ce exista in corpul omului" si ,,cel care vrea sa scrie despre regimul alimentar trebuie sa cunoasca bine omul, trebuie sa cunoasca bine toate alimentele ce intra intr-un regim, proprietatile lor naturale sau dobandite in urma pregatirii de catre om". Dupa el, alimentele si exercitiile fizice sunt doi poli opusi, care concureaza la intretinerea sanatatii. Aici se gasesc, de fapt, ideile echilibrului dintre ceea ce primeste si ceea ce cheltuieste organismul, promovate de alimentatia nutritionala din zilele noastre.

Lucrarea de fata intitulata ,,Recomandarea preparatelor dietetice pentru diferite regimuri speciale" este structurata pe doua capitole:

In primul capitol al lucrarii am descris caracteristicile dietetice in functie de diferite afectiuni si am recomandat alimentele admise in aceste diete.

In al doilea capitol am vorbit despre rolul meniurilor in alimentatia rationala a bolnavilor de diferite afectiuni, incercand ca in final sa intocmesc niste meniuri pentru aceste afectiuni.

La sfarsitul lucrarii am atasat anexe ce cuprind o fisa tehnologica pentru un dulce de bucatarie acceptat in orice dieta alimentara, datorita continutului scazut de glucide pe care il are, o lista meniu pe care o recomand tuturor suferinzilor, de la boli ale intestinului, pana la obezitate, dandu-le posibilitatea ca ei singuri sa-si aleaga meniul care ii caracterizeaza cel mai bine, plecand de la ideea ca nimic nu ne e interzis in alimentatie daca stim cum sa prelucram alimentele din dietele noastre, precum si cateva instantanee surprinse in timpul pregatirii unui meniu pentru micul dejun.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recomandarea Preparatelor Dietetice pentru Diferite Regimuri Speciale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
5 876 cuvinte
Nr caractere:
31 078 caractere
Marime:
770.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
dietetic, ritm de viata
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!