Proiectarea Produselor Noi

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Scurt istoric
2.Sondaj
3.Prezentarea produselor inreprinderii <<INCOMLAC>>
4. Prezentarea produsului initial
5. Definirea materiilor prime si auxiliare
6.Materiale si ambalaje specifice
7. Parametri finali a produsului proiectat
8. Promovarea efectiva a produsului
9.Eticheta
Bibliografie

Extras din proiect:

Untul constituie unul dintre produsele lactate cele mai raspandite, reprezentand o deosebita importanta pentru alimentatia omului, datorita proprietatilor sale nutritive si energetice.

Societatea pe actiuni ,,Incomlac" ( Industrializarea si Comer cializarea Lactatelor) este o intreprindere in Balti, Republica Moldova, specializata in prelucrarea laptelui

Combinatul de lapte din Balti a fost fondat in anul 1958, in baza unei fabrici producatoare de unt si cascaval existente din anul 1949. In 1994, impreuna cu procesul de privatizare, combinatul a fost reorganizat in societate pe actiuni ,,Incomlac".

Intreprinderea este una din cele mai mari in Republica Moldova In anul 1998 pe piata tarii produsele S.A ,,Incomlac" au constituit 46% din volumul total de produse lactate autohtone. In anul 2007 SA ,,Incomlac" a inregistrat un profit net de 24,69 mln lei (2,4 mln [[USD]), de 4,3 ori mai mare comparativ cu anul precedent In 2009, ponderea companiei in industria lactatelor a scazut pana la 23%, mentinandu-si, totusi, pozitia de lider.

Aici se produce un asortiment bogat de produse lactate: lapte pasteurizat, chefir, smantana,branzeturi, unt, inghetata,

lapte praf etc. Produsele sunt sunt realizate atat pe piata interna, cat si dupa hotarele tarii (Romania, Rusia,Turcia, Polonia). In prezent S.A. <<Incomlac>> face parte din concernul transnational ,,JLC Group".

S. A. <<Incomlac>> este situata in partea de nord a tarii, in zona industriala a orasului Balti. Intreprinderea are drumuri de acces cu acoperire dura si amplasare geografica comoda. Distanta de la intreprindere pina la linia secundara de cale ferata este de 0,5 km, pana la portul maritim al orasului Odessa -- 280 km si pana la autostrada internationala -- 6 km. Teritoriul intreprinderii este de 64 miikm?.

In ultimii ani se prelucreaza peste 45 mii tone de lapte anual si se pun in circulatie peste 100 denumiri de productie -- fapt ce demonstreaz a amploarea activitatii intreprinderii.

Calitatea inalta a productiei S. A. <<Incomlac>> a fost dovedita de repetate ori in cadrul numeroaselor expozitii si concursuri.

S. A. <<Incomlac>> a fost de cinci ori laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova in domeniul calitatii si competitivitatii productiei, dintre care a fost premiat de trei ori cu diploma de gradul trei si de doua ori -- de gradul intai.

Intreprinderea a fost, de asemenea, distinsa de catre Conventia Internationala Europeana (or. Madrid) cu diploma pentru merite deosebite in domeniul calitatii productiei

De-a lungul multor ani, S. A. <<Incomlac>> participa la concursuri republicane, organizate de <<Institutul National de Standardizare si Metrologie>>, unde calitatea inghetatei si untului fabricat de intreprindere este apreciat la maxim.

In cadrul expozitiei republicane <<Moldexpo>> chefirul traditional clasic a fost decernat cu diploma pentru calitate.Mai mult decit atit, S. A. <<Incomlac>> a fost castigatorul concursului <<Marca comerciala a anului>>, organizat de ziarul <<Komsomoliskaia pravda>>.Intreprinderea a fost premiata cu medalie de aur pentru spred-ul <<Deosebit>> si medalie de argint pentru untul <<Magnifico>> in cadrul concursului <<Molochniy uspeh>> (<<Succesul produselor lactate>>) de catre forumul <<???????? ????????? -- 2010>> (<<Industria produselor lactate -- 2010>>), or. Moscova.

Cu toate ca intreprinderea a primit numeroase premii, ea nu se limiteaza doar la succesul obtinut. In 2011 a fostdesfasurat programul modernizarii sectiei de producere a inghetatei S. A. <<Incomlac>>.

Merita evidentiat faptul, ca in luna mai 2012, S. A. <<Incomlac>> a atins recordul cantitatii zilnice de productie a inghetatei, si anume 38,8 tone pe zi. Un asemenea nivel inalt de productie a devenit posibil gratie modernizarii utilajului sectiei si muncii asidue a colectivului in trei schimburi.

Personalul intreprinderii S. A. <<Incomlac>> numara 930 de angajati, dintre care 500 activeaza in sectorul de producere, 260 - in sectorul comercial si 170 se ocupa de colectarea materiei prime.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea Produselor Noi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 286 cuvinte
Nr caractere:
17 927 caractere
Marime:
841.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
intreprinderea, recordul cantitatii
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!