Procesarea cărnii de curcă

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Actualitatea temei.

In Republica Moldova cresterea curcanilor si producerea carnii de curca, cu parere de rau ocupa ultimul loc din structura producerii carnii de pasari. Acest fapt este determinat datorita cerintelor mari ridicate ale tehnologiei de crestere si nutritie a acestora.

Din pasarile domestice, curca este cea mai mare. Curca este o pasare in exclusivitate pentru carne, desi ouale ei sunt mascate si gustoase, in schimb productivitatea anuala este mai scazuta ca la gaini.

Carnea de curca este cea mai dietetica si valoroasa, avind calitati nutritive inalte.

Fig.1 Curcanul domestic.

Daca e sa comparam masa vie a pasarilor domestice, curca matura cintareste circa 13-20 kg fata de gaina, care ajunge doar la 2,5-3,5 kg Curca creste pina la virsta de 7-8 luni, dar poate fi sacrificata deja la 3-4 luni, atingind la aceasta virsta greutatea de 7-10 kg

Pe parcursul unui an productiv o femela atinge o productie de peste 100 oua, de la care se pot obtine cca. 70-75 curculite. In functie de masa folosita la o curca se va produce pina la 450-500 kg de carne.

Deaceea in lucrarea data, as dori sa prezint toate mijloacele de productie a carnii de curca si a importantei cresterii puilor broiler de curca pentru productia de carne.

Aici se are in vedere ca pentru o afacere profitabila, in tehnologia cresterii si producerii carnii de curca trebuie de cunoscut si de respectat in tehnologie urmatorii termeni :

Hala - spatiul utilizat. Trebuie sa fie mereu curat, bine aerisit, dezinfectat. Este de dorit ca masculii sa fie separati de femele, ca ele sa fie mai putin deranjate in timpul imperecherilor naturale. Hala trebuie impartita in mai multe compartimente unde se vor plasa femelele. Solariile trebuie prevazute obligatoriu cu 0,5 capete la 1mI.

Incubatorul - pentru incubarea si scoaterea puilor.

Generatorul - in perioda de incubare este riscul deconectarii energiei electrice, de-aceea pentru ca procesul de ecloziune sa nu fie intrerupt, vom avea nevoie de un generator de energie electrica.

Instalatie de macinare a cerealelor - pentru pregatirea si obtinerea mai economa a nutreturilor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procesarea Carnii de Curca.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
6 703 cuvinte
Nr caractere:
31 888 caractere
Marime:
4.49MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
procesare, Carne
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!