Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Nicotina este un alcaloid puternic care se face in radacinile si se acumuleaza in frunzele plantelor. Aceasta constituie aproximativ 0.6-3.0% din greutatea uscata de tutun si este prezenta in intervalul de 2-7 g / kg in diferite plante comestibile.

Nicotina administrata in cantitati mici aproximativ 1 mg de nicotina absorbita, actioneaza ca un stimulent, in schimb aceasta avand efecte fatale in doze intre 30- 60 mg. Acest efect stimulant este principalul factor responsabil pentru proprietatile care formeaza dependenta de tutun, in concluzie de fumat.

In urma diferitelor analize s-a constatat ca dependenta de tutun este asemanatoare cu dependenta de heroina.

Continutul de nicotina a crescut lent de-a lungul anilor, un studiu a constatat ca exista o crestere de 1, 78% pe an, intre anii 1998 si 2005.

Nicotina este numita dupa tutun Nicotiana tabacum planta, care, la randul ei, este numita dupa ambasadorul francez din Portugalia, Jean Nicot de Villemain, care a trimis tutun si seminte la Paris in 1560, si care a promovat utilizarea lor medicinale.Tutun si seminte au fost aduse la ambasadorul din Brazilia Nicot de Luis de Gois, un colonist portughez in Sao Paulo. Nicotina a fost izolata pentru prima data de la planta de tutun in anul 1828 de catre medicul Wilhelm Heinrich Posselt si chimist Karl Ludwig Reimann din Germania, care a considerat ca este o otrava

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nicotina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 315 cuvinte
Nr caractere:
13 535 caractere
Marime:
18.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
nicotina, tigari
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!