Laptele din Punct de Vedere Merceologic

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Laptele este unul din cele mai vechi alimente, fiind unul din principalele alimente consumate de om. Laptele se prezinta ca o emulsie de grasime in apa, in care mai sunt dizolvate si alte substante chimice si provine de la glanda mamara a mamiferelor (vaca, oaie, bivolita, capra sau amestec)[6?.

Prin definitie, prin lapte se intelege produsul de secretie al glandei mamare a unor mamifere sanatoase, bine hranite, obtinut prin mulgere igienica, neintrerupta si completa

Laptele este alimentul cel mai complet prin compozitia sa chimica variata si bogata in principalele grupe de substante hranitoare necesare.

Valoarea calorica a laptelui si produselor lactate obtinuta din prelucrarea laptelui este foarte mare.

Din punct de vedere structural, laptele se prezinta ca o emulsie de grasime in apa in care mai sunt dizolvate si alte substante chimice. In mare laptele contine: apa, gaze, substanta uscata.Gazele intalnite se prezinta sub forma de: dioxid de carbon, oxigen, amoniac.

Substanta uscata cuprinde: substante anorganice (saruri minerale) si substante organice (grasimi, substante azotate, substante neazotate, vitamine, pigmenti)[3,11?.

I.2 Importanta. Intrebuintari.

Laptele este unul dintre cele mai importante alimente, destinat atat pentru hrana omului, cat si pentru hrana animalelor. Reprezinta de asemenea o materie prima deosebit de importanta pentru industria alimentara.

Este un aliment pentru copii si pentru majoritatea bolnavilor, foarte bun pentru adolescenti, batrani, muncitori care lucreaza in medii ce prezinta o toxicitate mare.

Laptele este un aliment valoros si necesar avand o actiune deosebita de fortificare a organismului. In conditiile unei civilizatii moderne, consumul de lapte reprezinta un indicator important al standardului de viata.

Consumul de lapte variaza cu climatul si latitudinea, in zarile cu climat temperat se produce o cantitate mai mare de lapte si de asemenea se consuma mai mult lapte si produse lactate (laptele reprezinta 10-20% din ratia alimentara).

Au fost evaluate nevoile alimentare zilnice ale omului sub aspect energetic si al principalelor componente si proportia in care acestea sunt acoperite de lapte[12

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Laptele din Punct de Vedere Merceologic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
10 487 cuvinte
Nr caractere:
61 648 caractere
Marime:
63.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
compozitia, lactate
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!