Aluatul Opărit

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Alimentatia este un proces voluntar si constient, si de aceea educabil. Aceasta depinde de o decizie libera a individului. De aceea, aderarea la obiceiurile alimentare mai sanatoase reclama la o convingere profunda. Alimentatia este fara indoiala, obiceiul care influenteaza cel mai mult sanatatea oamenilor.

Pentru a trai omul are nevoie de putere, forta vitala, energie. Una din modalitatile de a dobandi energie pentru viata este alimentatia.

Alimentele pe care le consumam contin diverse substante nutritive, fie care indeplinind o anumita functie in organism. Unele construiesc si repara tesuturi - care sunt componentele organismelor noastre cum ar fi oasele, muschii, pielea, parul etc. Altele furnizeaza energie sau elimina toxinele care, daca nu ar fi eliminate ar fi un pericol pentru organism, deci, este important sa consumam o varietate de alimente care impreuna sa contina cantitatea potrivita din fiecare substanta nutritiva. Daca un alimente este consumat in exces, iar altul nu este consumat indeajuns, unele functii ale corpului vor fi afectate, reflectandu-se in starea generala a sanatatii.

CAPITOLUL I: MATERII PRIME SI AUXILIARE FOLOSITE LA FABRICAREA ALUATULUI OPARIT

1. Materii prime

La obtinerea cojilor din aluat oparit se folosesc urmatoarele materii prime: faina alba de grau, grasimi alimentare (ulei de floarea soarelui), oua, sare, lichide (apa sau lapte).

1.1 Faina

Reprezinta materia prima pentru industria panificatiei si a produselor fainoase.Se foloseste in patiserii datorita insusirilor fizico-chimice si tehnologice deosebite pe care le prezinta.

Faina pentru patiserie trebuie sa fie cat mai fina, spre a se comporta in mod corespunzator la adaugarea cantitatilor mari de lichide (apa, lapte, oua etc) si zahar, care se folosesc la obtinerea unor astfel de produse. Dimensiunile mici ale particulelor de faina maresc suprafata de contact cu lichidele permitand amestecarea intima a gradinilor, zaharului si celorlalte componente ale retetei concomitent cu stabilizarea emulsiilor in aluat. Ca urmare produsele obtinute sunt de calitate superioara cu miezul bine format afanat si cu volum optim.

Insusirile fizice ale fainii

Insusirile fizice ale fainii sunt in legatura cu calitatea materiei prime, finete sau granulatia si proportia particulelor provenite din anumite parti anatomice ale bobului de grau. Dintre insusirile mai importante ale fainii amintim:

- Umiditatea care reprezinta un parametru important al fainii, de care depinde comportarea ei in procesul tehnologic si cantitatea de produse, ce se obtine. Se deosebeste: faina uscata - cu umiditate mai mica de 14%; faina de umiditate medie 14-15%; faina umeda - cu umiditate mai mare de 15%.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aluatul Oparit.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
65 pagini
Imagini extrase:
65 imagini
Nr cuvinte:
15 587 cuvinte
Nr caractere:
81 175 caractere
Marime:
4.82MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
aluat, oparit
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!