Extras din proiect:

Clima Vienei este temperat continentala cu influente oceanice dinspre vest. Precipitatiile sunt in Viena relativ mici in comparatie cu celelalte regiuni ale Austriei, perioadele de seceta fiind lungi. Iernile sunt insa blande fata de restul tarii. Temperatura medie se ridica la 11,4? C in centrul Vienei, coborand la 10,2? C spre periferie. Precipitatiile sunt in medie de 600 mm, vienezii bucurandu-se de numai 60 de zile de vara, fata de cele 70 de zile de iarna pe an. In Viena se afla Institutul Central de Meteorologie si Geodinamica (ZAMG).

Orasul a fost secole de a randul capitala imperiala si resedinta a familiei regale de Hasburg, ceea ce a adus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei.

Cotat fiind al patrulea oras pe plan mondial, cu o populatie pe atunci de doua milioane de locuitor, Viena era depasita doar de Londra, New York si Paris. La sf primul razboi mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populatia sa.

Teritoriul Vienei are o suprafata construita relativ mica. Aproximativ jumatate din suprafata este destinata spatiului verde, intinderi semnificative fiind de asemeni atribuite agriculturii.

Viena cuprinde un teritoriu ce coboara pana la 151 m deasupra nivelului marii in Lobau si urca in Padurea Vieneza pana la inaltimea de 542 m Hermannskogel. Aici, in nord-vestul, ca si in vestul si sud-vestul Vienei, se afla Padurea vieneza, cu inaltimile Leopoldsberg, Kahlenberg, si extensiile sale ce patrund pana in interiorul orasului. Padurea vieneza este strabatuta de rauri ce trec prin teritoriul capitalei austriece. Cel mai cunoscut poarta numele orasului, Viena. Muntii din vest sunt continuati in sud de terasele din

perioada glaciara, Wienerberg si Laaer Berg.

Intregul tinut estepentru viticultura, el formand regiunea viticola Viena.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Viena.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
2.04MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
clima, oras, viena, austria, populatie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Lector-Mocanu Nicolae
Sus!