Extras din proiect:

Viena (germana Wien) este capitala Austriei. Orasul este situat in extremitatea rasariteana a acestei republici federale, in landul (regiunea autonoma) Viena, si este traversata de Dunare. Regiunea autonoma Viena este, cu cei aproape doua milioane de locuitori ai sai, ce reprezinta un sfert din populatia totala a Austriei, al zecelea oras ca marime din cadrul Uniunii Europene.

Populat de 1,68 milioane de locuitori, orasul Viena este un important centru politic international (datorita neutralitatii postbelice a Austriei si situarii in partea centrala a Europei), unde isi au sediul organizatii de prima marime, ca: Organizatia Natiunilor Unite(ONU), Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol si alte diverse agentii, intre care: Agentia Internationala pentru Energie Atomica. Aceasta agentie isi are sediul, alaturi de cel al ONU, intr-unul dintre complexele asa-numitului centru UNO-city, aproape de Dunare.

Orasul a fost secole de-a randul capitala imperiala si resedinta a familiei regale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei. Cotat fiind drept al patrulea oras pe plan mondial, cu o populatie pe atunci de doua milioane de locuitori, Viena era depasita doar de Londra, New York si Paris. La sfarsitul primului razboi mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populatia sa. La propunerea Republicii Austria, centrul vechi al orasului Viena precum si castelul Schonbrunn, marturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.

Pe parcursul istoriei, Viena a fost capitala Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana si intre 1867-1918 a Imperiului Austro-Ungar. Aici s-a desfasurat, in anul 1815, mult mediatizatul Congres de la Viena.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Viena.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Marime:
1.08MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
populatie, suprafata, clima, relief
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Tarca Cristinel
Sus!