Extras din proiect:

Ungaria este o tara est-europeana,imprejmuita de Slovacia(N),Ucraina(NE),Romania(E),Serbia si Muntenegru(S),Croatia si Slovenia(SE),Austria(V).Relieful este predominant plat,dat de Campia Panonica,Mica Campie in NV si Marea Campie(SE),ce se continua in N si NV cu dealuri si munti josi,iar in NE cu ramificatii ale Carpatilor.

Populatia maghiara din Ungaria de azi reprezinta 89-95%,limba ei este maghiara din familia ugro-finica.Alte minoritati-rromi(5%),germani(1.2%),slovaci(0.4%),croati,sarbi s.a.

In Ungaria,minoritarii romani reprezinta 0.1% din populatie,fiind grupati in special in zona orasului Gyula.

Religia romano-catolica e cea dominanta(67.5%),16%-20% din populatia maghiara din Ungaria este de religie reformata(calvinista) si 3%-5% de religie evanghelica.

Limba oficiala a Ungariei este maghiara(denumita si ungara),o limba ungro-finica.Comunitati maghiare importante locuiesc si in statele vecine Ungariei,in special in Slovacia,Romania,Serbia si Austria,dar si in SUA,Canada s.a.

Sistem politic

Forma de stat a Ungariei este republica.Constitutia maghiara a fost modificata de mai multe ori,prima oara in anul 1949,schimbarea cea mai mare a fost in 1989,intrata in vigoare in 23 octombrie 1989.Odata la 4 ani sunt alegeri parlamentare.Primul ministru este desemnat de presedinte.Parlamentul ungar are o singura camera.Sistemul electoral ungar este unul dintre cele mai complicate din lume.

Ungaria face parte din NATO si a devenit in mai 2004 membra a Uniunii Europene.

Bibliografie:

www.wikipedia.org

www.infoturism.ro

www.studentie.ro

'Arborele lumii'

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ungaria.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
712.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
populatie, Economie, parlament
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!