Tsunami - 11 Martie 2011 Japonia

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Tsunami - 11 martie 2011 Japonia

1.Scopul proiectului

Principalul scop al acestui proiect este acela de a prezenta efectul pe care il poate avea un eveniment natural asupra unei tari considerata simbol al tehnologiei de varf si, de asemenea, de a sublinia modul in care un stat se poate reorganiza dupa un astfel de dezastru.

2. Date si metode utilizate

In elaborarea acestui proiect am utilizat informatii si imagini din diverse site-uri care au prezentat si analizat foarte exact acest dezastru, dar si date statistice concludente despre pagubele rezultate in urma acestui eveniment( numarul de persoane decedate, persoane ranite sau persoane disparate). De asemenea, am preluat informatii din cotidianele vremii (nationale si internationale) prelucrate ulterior si adaugate in prezentare pentru o redare cat mai exacta a evenimentelor petrecute.

3. Definirea cutremurului

CUTREMUR(seism)- Miscare puternica si brusca, verticala, orizontala sau de torsiunea scoartei pamantului, provocata de dislocari subterane, de eruptii vulcanice, ruperi (alunecari) bruste pe o falie,etc.

Suprafata globului este divizata in placi tectonice. Acestea se misca unele in raport cu altele. Ele plutesc in diverse directii cu viteze diferite pe stratul de roci topite, pe astenosfera si se pot ciocni

unele de altele. Cand 2 sau mai multe placi tectonice se intalnesc isi lovesc si isi deformeaza marginile astfel:

1. -se separa, se departeaza unele de altele (margini divergente);

2. -se suprapun (margini convergente);

3. -se ciocnesc unele de altele sau trec una pe langa alta fie una in sus si alta in jos, fie una in stanga si alta in dreapta.

Orice interactiune a placilor tectonice duce la aparitia cutremurelor care nu sunt altceva

decat smuciri, zdruncinaturi sau incretiri ale acestora. Cutremurul este unul din cele mai distrugatoare fenomene naturale de pe Pamint.(sursa http://www.nenitescu.ro/lectii/optionalstiinte/Cutremure_Negura_Huides)

4. Scurta descriere climatica a regiunii afectate

Japonia este o tara insulara din Asia de Est, situata pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana.

Japonia este situata in zonele climatice temperate si subarctice. Are climat musonic.Datorita intinderii mari pe latitudine exista majore diferente in privinta climatelor regionale. Incepand cu regiunea Tohoku spre sud clima este temperata, in timp ce in regiunea Hokkaido are o clima subarctica cu ierni geroase.

In plus, topografia muntoasa din Japonia aduce variatii regionale cu privire la precipitatii si temperaturi.Vanturile sufla dinspre est in timpul verii si dinspre vest in timpul iernii. Marea Japoniei, care separa insulele de Asia, are un efect moderator asupra climei.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tsunami - 11 Martie 2011 Japonia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 956 cuvinte
Nr caractere:
16 667 caractere
Marime:
28.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
tsunami, japonia
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!