Transport echipare edilitară și turism în Medgidia

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Transport

Transportul joaca un rol important in dezvoltarea economica, dar totodata el este unul dintre cei mai importanti poluatori ai mediului inconjurator.

Transportul a devenit o sursa semnificativa de poluare a aerului, iar perspectivele nu sunt deloc linistitoare, deoarece traficul rutier este intr-o continua crestere.

Impactul transportului asupra mediului include: ploi acide, efectele asupra sanatatii umane, incalzirea globala si poluarea fonica.

Traficul rutier se desfasoara pe cai de comunicatii de tip strazi, drumuri judetene si drum national, suprapunandu-se circulatia de tranzit cu cea locala, ceea ce determina aglomerarea principalelor magistrale din retelele stradale.

Medgidia este un important nod de cale ferata, rutiera si fluviala, fiind port la canalul navigabil Dunare-Marea Neagra.

Transport rutier

Retelele de drumuri pentru municipiul Medgidia sunt:

- DN22C cu o capacitate de un fir de circulatie pe sens si o parte carosabila de 7.00 m, asigurand legatura orasului Medgidia cu Constanta si in continuare cu municipiul Bucuresti si al carui traseu este la limita intravilanului localitatii.

- DJ224 - artera cu o capacitate de un fir de circulatie pe sens, cu o parte carosabila de 7.00m care asigura legatura cu localitatea Tortoman.

- DJ222 - artera cu o capacitate de un fir de circulatie pe sens pe directia Mihail Kogalniceanu - Cuza Voda - Remus Opreanu - Pestera.

- DJ381 - artera cu o capacitate de un fir de circulatie pe sens pe directia Valea Dacilor-Ciocarlia de Sus.

Municipiul Medgidia reprezinta un nod rutier pentru 3 drumuri jude?ene (DJ 222, DJ 224, DJ 381) care fac legatura cu localitati din interiorul judetului Constanta.

In municipiul Medgidia exista o retea stradala relativ extinsa, cu multe strazi de categoria I si II, dar cu putine intersectii amenajate pentru circulatie (semaforizate).

Transportul rutier de calatori local este asigurat de 2 firme private care detin 38 microbuze cu o capacitate de 15 +1 locuri si opereaza pe 8 trasee. Zona centrala a municipiului reprezinta un nod de transport pentru destinatii judetene, efectuate prin intermediul autocarelor si microbuzelor. Transportul pe ruta Medgidia - Constanta si retur este unul foarte operativ, existand curse din 30 in 30 de minute, operate cu autocare si microbuze ale firmelor Metropolitan, SC Adrian Tour pe trei rute: Medgidia - Siminoc - Constanta, Medgidia - Poarta Alba - Constanta si Medgidia - Nazarcea - Constanta.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transport Echipare Edilitara si Turism in Medgidia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
5 086 cuvinte
Nr caractere:
27 545 caractere
Marime:
3.29MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
turism, medgidia
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!