Extras din proiect:

Tornadele sunt perturbatii atmosferice violente, de dimensiuni reduse, cu un caracter turbionar, sub aspectul unei coloane inguste care se roteste foarte repede sau al unei palnii intoarse care atinge nivelul solului.

Aceste hazarde climatice,

desi sunt scurte ca durata, sunt cele mai violente furtuni de pe Pamant. Termenul de "tornada" provine din latinescul "tonare" care inseamna "a tuna".

Tornadele apar atunci cand un curent de aer rece intalneste o masa umeda de aer cald, dand nastere unor enormi nori negri, numiti cumulonimbus. Acesti nori genereaza o furtuna cu tunete, in care urca aerul mai cald, creand un curent puternic. In partea superioara a furtunii, vanturi puternice incep sa se invarta tot mai rapid, formand un vartej. Viteza vantului poate sa depaseasa 400 km/ora, dar pentru furtunile extrem de puternice au fost inregistrate viteze si mai mari. Vartejul se roteste in spirale din ce in ce mai stranse, marindu-si viteza si inaltandu-se spre nori. Apoi tornada coboara din nori si atinge pamantul cu o mare violenta.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tornadele.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Marime:
2.86MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
tornadele, aer rece
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Tabuia Sofia
Sus!