Extras din proiect:

Tibetul este un podis in Asia, la nord-est de Himalaya. Acesta este patria traditionala a poporului tibetan si al altor cateva grupuri etnice, cum ar fi Monpas, Qiang si Lhobas, iar acum este, de asemenea, locuita de un numar considerabil de etnici Han si Hui. Tibetul este regiunea populata aflata la cea mai mare altitudine: 4 900 m.

Regiunea tibetana include zone administrative chineze ale Regiunii Autonome Tibet si provinciile Qinghai, Sichuan, Gansu si Yunnan.

Regiunea Autonoma Tibet este situata in sudul platoului Tibet, fiind ocupata din anul 1951 de Republica Populara Chineza, unde traiesc 44,81 % din cele 6 milioane de locuitori ai Tibetului. In regiunea de nord a platoului se afla provinciile chineze Qinghai, Gansu, Sichuan si Yunnan.

Aflat intre trei mari civilizatii, indiana si nepaleza la sud si chineza la nord, Tibetul a beneficiat insa de lungi perioade de izolare datorita situatiei sale geografice despartita fiind de vecinii sai prin Himalaya la sud si Kunlun la nord. Dar aceasta istorie aparent linistita este presarata cu dese episoade turbulente.

Platoul Tibetan era locuit inca de acum 21 000 de ani. Aceasta populatie a fost in mare parte inlocuita in jurul anului 1 000 i.e.n. de catre de imigranti neolitici din nordul Chinei. Totusi, exista o "continuitate partiala genetica intre locuitorii paleolitici si a populatiile contemporane tibetane".

Istoria Tibetului anterioara secolului al VI-lea este putin cunoscuta si se bazeaza, in general, pe traditii orale si de multe ori se confunda cu elemente mitologice. Astfel, conform traditiei Avalokitesvara, Bodhisattva al Compasiunii, incarnat intr-o maimuta, a fertilizat un demon, iar din unirea lor s-au nascut sase membri fondatori ai triburilor importante din Tibet

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tibet.pptm
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptm
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Marime:
2.53MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
tibrtul, asia, poporului, traditionala
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!