Țările mediu dezvoltate

Extras din proiect:

Tarile mediu dezvoltate ,care au o crestere economica considerabila si prognozata sa depaseasca 6% in urmatorii doi, sunt privite drept un motor important al economiei mondiale.

In urmatorii doi ani, rata cresterii economice in aceste zone va fi de peste 6%, in timp ce cresterea inregistrata in tarile dezvoltate este prognozata la 2,6%.

Dupa caderea comunismului, Polonia a urmat o politica de liberalizare a economiei si astazi este unul dintre exemplele tranzitiei de succes de la o economie dirijata la o economie de piata.

Privatizarea companiilor mici si mijlocii care au fost controlate de guvern si dreptul liber de infiintare de firme noi au permis dezvoltarea agresiva a sectorului privat.

Ca o consecinta, au aparut si organizatii de aparare a drepturilor consumatorilor.

Restructurarea si privatizarea ,,sectoarelor sensibile" precumindustria miniera ,metalurgica, caile ferate si energia au fost demarate incepand din 1990.

Intre anii 2007si2010, Guvernul Poloniei planuieste sa listeze douazeci de companii publice pe bursa poloneza, inclusiv companii din industria miniera.

Pana in prezent , cele mai mari privatizari au fost vanzarea companiei nationale de telecomunicatii, Telekomunikacja Polska, catre operatorul France Telecom in anul 2000 si vanzarea a unui procent de 30% din actiunile celei mai mari banci a Poloniei,PKO Bank Polski, pe Bursa din Varsovia in anul 2004.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tarile mediu dezvoltate.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Marime:
10.80MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
Economie, state, dezvoltare
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!