Taigaua canadiană

Extras din proiect:

Taigaua este denumirea ruseasca a paduri boreale. Ea reprezinta vegetatia caracteristica regiunilor subpolare, si se intinde in Eurasia de Nord si in America de Nord in Canada, intre zona rece de tundra la nord si zona mai calda temperata la sud .

Padurile boreale (nordice) ocupa 17% din suprafata terestra a Terrei. Cuprinsa intre 56 si 58 grade lat. Nordica, cuprinde paduri dese de molid si brad in zone umede, ce alterneaza cu pin, tufe si iarba.

Pozitia taigalei este in general controlata de gradul de caldura degajata in timpul sezonului cald, de temperatura solului si de temperaturile extreme din timpul iernii.

Centura de taiga este alcatuita din trei zone paralele: padurea compacta de baldachin, padurea de lichen sau taiga rasfirata si padurea-tundra.

La sud de zona tundrei se desfasoara taigaua - o vasta padure de conifere , care se asterne de la Pacific pana la Atlantic, reprezintand cea mai intinsa formatiune vegetal din Cabada. Zona padurilor de conifere se subimparte in doua subzone : una apuseana, cuprinzand regiunea Cordilierilor litorali si a Muntilor Stancosi, in care domina padurile de conifere compuse din bratul Douglas, pini, cedri si bradul negru; si o alta, in rasarit, alcatuit din brazi ( albi si negri ), zade, pini de piatra etc.

Vegetatia este elementul cel mai specific si se evidentiaza predominant de un numar limitat de specii deconifere : pinul (pinus), bradul (abies), molidul (piceaexcelsa), laricele (larix) si de specii de pomi cu frunza cazatoare ca plopul (populus) si mesteacanul (betulaverrucosa).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Taigaua Canadiana.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
784.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
geografie, padure, vegetatie, polar, subpolar
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!