Studiu Geotehnic privind Trei Zone de Strămutare a Locuitorilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Prezentul studiu geotehnic a fost intocmit la solicitarea Consiliului Local Harlau si constituie obiectul contractelor ISPIF - SA Bucuresti nr.10615/st. Si 10615/l - 1997.

Studiul se refera la conditiile geologice si geotehnice din trei amplasamente in care urmeaza sa fie stramutati locuitorii din localitatea Parcovaci direct afectati de alunecarea de teren care s-a produs in luna decembrie 1996.

Cele trei amplasamente avute in vedere sunt situate in localitatea Parcovaci (un amplasament) si respectiv in orasul Harlau (doua amplasamente).

Initial,prin contractul 10615 s-a stabilit investigarea a doar doua amplasamente - la Harlau si Parcovaci ,iar ulterior s-a solicitat (contract 10615/l) cercetarea unui amplasament suplimentar tot in localitatea Harlau. Cele trei amplasamente au fost notate conventional ,,amplasamentul A", ,,amplasamentul B" si respectiv ,,amplasamentul C".

Pozitia si forma finala ale celor trei amplasamente pot fi urmarite in plansele 1a ,1b si 1c,scara 1:5000,anexate studiului. Se mentioneaza ca amplasamentul din Parcovaci (amplasamentul B) este situat la aproximativ 4 km de orasul Harlau,incadrandu-se din punct de vedere structural,in acceasi unitate geomorfologica ca si celelalte doua zone (A si C).

2.CONSIDERATII GEOLOGICE GENERALE

Din punct de vedere geomorfologic orasul Harlau si vecinatatile acestuia sunt amplasate in sectorul estic al Podisului Sucevei.

Geologia zonei este reprezentata prin depozite apartinand Sarmatianului si Cuaternarului.

Sarmatianul este constituit din formatiuni Volhaniene si Bessarabiene.

Volhanianul prezinta uniformitatea litologica,fiind alcatuit din argile marnoase si argile marnoase - nisipoase cu intercalatii de gresii oolitice sau lumaselice.

Bessarabianul in continuitate de sedimentare cu Volhanianul ,apare la zi in partea de nord - vestica si ,respectiv estica a perimetrului luat in discutie. In general ,acesta este reprezentat prin argile nisipoase si nisipuri cu intercalatii de gresii si calcare oolitice.

Cuaternarul este reprezentat prin depozit aluvial - deluviale (constituite din argile prafoase,argile nisipoase cu fragmente de gresii) si depozit coluvial - proluviale (constituite din nisipuri cu rar pietris,nisipuri si argile din conuri de dejectie si aluviunile cursurilor de ape). Depozitele aluvionare din albia Bahluiului au ,in general, grosimi apreciabile ,de 15-20 metri.

3. Consideratii geotehnice privind amplasamentele

In prima decada a lunii ianuarie 1997,in cuprinsul unui referat geotehnic ce a constituit etapa I la contractul 10615/st ,s-au prezentat unele date geotehnicepreliminare,cu caracter informativ ,referitoare la amplasamentele A si B. In date concrete ,abordandu-se totodata si amplasamentul C,solicitat ulterior prin contractul 10615/l.

3.1. Amplasamentul A - zona garii Harlau :

Se gaseste la intrarea in orasul Harlau ,in spatele garii din localitate ,intr-o zona situata pe

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu Geotehnic privind Trei Zone de Stramutare a Locuitorilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 557 cuvinte
Nr caractere:
14 777 caractere
Marime:
16.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
consideratii geotehnice, amplasare
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!