Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand deopotriva economisti , geografi, psihologi si sociologi. Primele mentiuni privind preocuparile de a voiaja, apar in antichitate in operele geografului Strabon. Descrierile lasate de Marco Polo cu ocazia periplului sau asiatic (secolul al XIII-lea), cele ale lui Arthur Young (secolul al XVIII-lea) sau, mai aproape de noi, ale lui Henri Monfreid au jalonat preocuparile viitoare privind practicarea calatoriei. Turismul devine un complex fenomen de masa la sfarsitul secolului al XIX-lea fiind puternic articulat in mediul inconjurator. Privit ca un fenomen social-economic creator de benifici, turismul a fost defint in variante dinte cele mai felurite: arta de a calatori pentru propria placere (M. Peyromarre Debord); activitate din timpul liber care consta in a voiaja sau locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturi, datorita cunoasteri unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute (Jan Medecin); fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cresterea necesitati de refacere a sanatati si de schimbare a mediului inconjurator, cultivare a sentimentului pentru frumusetile naturi ca rezultat al dezvoltari comertului, industriei si al perfectionari mijloacelor de transport (Guy Freuler). Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic natural antropic diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism

Rusia este un taram al superlativelor - cea mai mare tara din lume, cea mai mare rezerva de gaz natural si a doua producatoare de petrol, patria celor mai lungi cai ferate din lume, cel mai aglomerat sistem de metrou si unul dintre cele mai vechi, mari si adanci lacuri, Baikal. Rusia are si statiuni de litoral, iar Kremlinul si cupolele acoperite de zapada ale catedralei sale reflecta puterea si misticismul acestei natiuni nordice. Generozitatea, jovialitatea si ospitalitatea locuitorilor compenseaza raceala climei.

Toate aceste caracteristici fac din Rusia o tara cu un mare potential turistic,potential ce urmeaza sa il expunem in capitolele ce urmeaza.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rusia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
10 487 cuvinte
Nr caractere:
54 445 caractere
Marime:
2.01MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
rusia, proiect
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!