Rio de Janeiro

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Metropola Rio de Janeiro se afla in sud-estul Brazielei, fiind localizata la intersectia parelelei de 22 de grade si 54 de minute latitudine sudica cu meridianul de 43 de grade si 14 minute longitudine vestica. . Orasul este faimos pentru plajele sale cu hoteluri alineate, Copacabana si Ipanema, pentru imensa statuie a lui Isus Cristos Mantuitorul ("Cristo Redentor") de pe muntele Corcovado, si pentru carnavalul sau anual.

II. ORGANIZAREA POLITICO- ADMINISTRATIVA

Orasul este impartit adesea intre centrul sau istoric (Centro), Zona de Sud dezvoltata in turism, cu plajele sale faimoase la nivel mondia, Zona de Nord unde dezvoltata industriala, Zona de Vest si regiunea noua Barra da Tijuca.

Centro este zona istorica a orasului. Atractii turistice importante sunt Biserica Candelaria si catedrala modernista, Teatrul Municipal si cateva muzee.

Zona de Sud este formata din mai multe cartiere, printre care Sao Conrado, Leblon, Ipanema, Arpoador, Copacabana si Leme, care compun faimoasa linie de coasta a orasului.

In Zona de Nord din Rio se afla Stadionul Maracana, stadionul de fotbal cu cea mai mare capacitate din lume, capabil sa gazduiasca aproape 200.000 de persoane.

Zona de Vest este regiunea metropolitana cea mai indepartata de centru orasului. Include cartierele Barra da Tijuca, Jacarepagua, Campo Grande, Santa Cruz si Bangu.

La vestul zonelor mai vechi este Barra da Tijuca, o zona costala subdezvoltata anterior, care acum trece printr-o perioada de reconstructie. Cladiri moderne de apartamente si centre comerciale ii confera zonei un aer americanizat spre deosebire de centrul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rio de Janeiro.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
862 cuvinte
Nr caractere:
4 741 caractere
Marime:
7.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
relief, clima, populatie
Predat:
la liceu
Sus!