Raportul între elementele cadrului natural și intervențiile antropice din Parcul Național Domogled

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Prezentare geografica

Infiintat in anul 1990, Parcul National Domogled-Valea Cernei este situat in sud-vestul Romaniei si se intinde pe suprafata a 3 judete: Caras-Severin, Mehedinti si Gorj.

Din punct de vedere geografic, parcul se intinde peste bazinul raului Cerna, de la obarsie pana la confluenta cu raul Belareca, peste masivul Muntilor Godeanu si al Muntilor Cernei (pe versantul drept) si respectiv Muntilor Valcanului si Muntilor Mehedinti pe versantul stang, avand o suprafata de 61.211 ha.

Statutul de Parc National, ii confera Parcului National Domogled-Valea Cernei,dreptul si obligatia de conservare a biodiversitatii si de dezvoltare durabila a turismului, tinand cont totodata de unicitatea peisajelor si a comunitatilor de pe suprafata parcului.

In general, constituirea unui parc national se face in asa fel, incat sa nu existe comunitati de oameni in zona desemnata astfel. Ca o exceptie de la regula, in interiorul Parcului National Domogled-Valea Cernei intalnim mici comunitati umane care isi desfasoara activitatea traditionala in conformitate cu ,,dezideratul de Parc National".

Prezenta acestor comunitati nu face altceva decat sa ofere un model de convietuire durabila cu natura in interiorul unei arii naturale protejate, insasi existenta acestei biodiversitati ridicate fiind datorata partial oamenilor. Pierderea acestor asezari cu iz arhaic ar duce la modificari de peisaje si chiar de ecosisteme, intr-un mod total si poate iremediabil.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raportul intre Elementele Cadrului Natural si Interventiile Antropice din Parcul National Domogled.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 304 cuvinte
Nr caractere:
16 562 caractere
Marime:
50.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
geografie, parc
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!