Proiect Benelux

Extras din proiect:

Numele este format din inceputul numelui fiecarei tari componente (Belgia -Be , Olanda-Ne, Luxemburg-Lux).

In anul 1957 cele trei tari au format o alianta care a devenit in 1958 Uniunea Economica Benelux .

Fondarea Beneluxului a contribuit la fondarea Uniunii Europene , prin crearea initiala a unor organizatii premergatoare acesteia , CECO in 1951 si CEE in 1957

Olanda este o monarhie constitutionala ce are o suprafata de 40.844 kilometri patrati si o populatie de 15.131.000 locuitori . Cu capitala la Amsterdam , Olanda este cunoscuta pentru digurile , morile si lalelele sale ,dar si pentru toleranta pe plan social .

Orice vacanta in Olanda trebuie sa includa si orasul Amsterdam, considerat a fi unul din cele mai coloarate orase din Europa, aici gasindu-se o multime de cladiri cu o arhitectura superba

Un loc foarte frumos in Amsterdam este gradina botanica Hortus , una din cele mai vechi gradini botanice din Europa, aceasta fiind infiintata ca o gradina cu plante medicinale pentru a fi folosite de doctori acum peste 400 de ani. In prezent gradina botanica gazduieste peste sase mii de specii de plante, este o atractie ce nu trebuie ratata in timpul unei excursii in Olanda.

Belgia este situata la frontiera ce divide Europa germanica de Europa latina , Iar cele doua mari regiuni ale tarii marcheaza acest lucru. (Regiunea Flamanda si Regiunea Valona)

Belgia ocupa un teritoriu de 30.528 km? si gazduieste 10,5 milioane de locuitori .

Belgia , ca si Olanda are unul dintre cele mai dens populate teritorii din Europa, 97% din populatie locuind in mediul urban.

Este foarte bine conectata la retelele vest-europene de transport . Dispune de peste 3500km de cale ferata iar aproximativ 3000 km sunt electrificati

Belgia este cunoscuta la nivel international pentru specialitatile ei gastronomice.Numeroase restaurante belgiene pot fi gasite in ghiduri gastronomice importante cum ar fi Ghidul Michelin.

Belgia , fiind unul dintre statele fondatoare ale Uniunii Europene , gazduieste majoritatea institutiilor acesteia precum si o serie de institutii internationale importante.

Principalele simboluri ale capitalei sunt: Atomium, Palatul Justitiei, Palatul Regal, Parlamentul European, Grand Place (considerata cea mai frumoasa piata din Europa ).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Benelux.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Marime:
3.15MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
geografie, belgia, olanda, prezentare, stat, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Larion Daniela
Sus!