Prezentare Paris

Extras din proiect:

Numele Paris deriva de la primii sai locuitori, tribul galic cunoscut ca Parisii. Orasul era denumit Lutetia (mai complet, Lutetia Parisiorum, ,,Lutetia of the Parisii"), in perioada romana intre secolul I si VI, dar in timpul domniei lui Iulian Apostatul (360-363), orasul a fost redenumit in Paris.Se crede ca numele provine de la numele tribului Parisii care provine din cuvantul galic parisio care inseamna ,,oamenii muncitori" sau ,,mestesugari".

Originile capitalei franceze dateaza din secolul III IdHr, cand pe Ile de la Cite o comunitate de celti punea bazele unei asezari. Acest mic grup de pescari, ajuns pe malurile Senei in cautarea unui teritoriu fertil, avea sa se stabileasca definitiv aici, profitand de fertilitatea regiunii si de clima temperata. Mai mult, micile insule de pe Sena erau locul perfect pentru intemeierea unei asezari durabile si relativ protejate de atacatori. Grupul purta numele Parisii, de unde si numele ulterior al asezarii

Parisul este unul din marile orase ale Europei si capitala a Frantei, situat in partea central-nordica a tarii pe fluviul Sena. Este considerat nucleul originar al Frantei si elementul determinant al formarii teritoriale a statului francez. Originile sale se gasesc in antichitate unde orasul initial era situat in partea centrala a Parisului (Ile de la Cite), dar a cunoscut o dezvoltare deosebita incepand cu Evul Mediu, cand a prosperat pe plan comercial si intelectual.

Bibliografie:

www.google.ro

www.wikipedia.org

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentare Paris.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Marime:
2.08MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
capitalei, parisii, secolul
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!