Pietre semiprețioase

Extras din proiect:

Pietrele semipretioase reprezinta ceva mai mult decat niste simple cristale pe care lumina cade frumos.

Pietrele semipretioase sunt daruri ale naturii, ce inmagazineaza energii ale pamantului. Pe langa frumusetea lor pura, ele au proprietati speciale pe care le putem folosi.

Sunt de ajutor prin vibratiile lor, care interactioneaza cu campurile energetice ale corpurilor noastre, ajutand si vindecand acolo unde exista dezechilibre.

Purtarea pietrelor semipretioase sau doar simpla lor asezare in incaperile in care locuim sau lucram, poate aduce echilibru sau contribuie la eliminarea energiilor negative.

Pietrele semipretioase sunt de asemenea foarte cunoscute in zodii, fiecare piatra fiind atribuita unei sau mai multor zodii ca piatra purtatoare de noroc.

Sa nu uitam nici de purificarea pietrelor semipretioase, ce este foarte important, pentru ca pot aduce energii negative in viata noastra.

Denumire stiintifica: ametist, originea etimologica a numelui provine din limba greaca (amethystos) = "contra betiei".

Descriere: varietate violet de cuart, prezentand uneori striatiuni ondulate sau concentrice, de culoare purpurie sau violet cu insertii transparente sau albe.

Culori: violet, mov, lila, culoarea de levantica sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, in straturi succesive sau perfect transparent. Cea mai buna calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fada in lumina solara intensa.

Provenienta: ametistul este un mineral foarte raspandit in natur?, exemplarele mai mari care se pot taia si slefui fiind folosite ca pietre pretioase, asftfel de cristale s-au gasit in Brazilia, Uruguay, Madagascar, Rusia, Germania si Sri Lanka. Asemenea cristale mari se gasesc in geodele (golurile) filoanelor hidrotermale asociat cu calcedonie si in rocile vulcanice.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pietre Semipretioase.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Marime:
745.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
pretioase, pietre
Predat:
la liceu
Clasa:
a 11-a
Sus!