Patrimoniu turistic

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Situata in judetul Hunedoara, Geoagiu-Bai este o statiune balneoclimaterica cu caracter permanent.

Statiunea este amplasata la 18 km nord de Orastie si 46 km nord-est de Municipiul Deva, intr-o zona deluroasa, la o altitudine de 350 m,

Renumele statiunii Geoagiu-Bai este dat de clima favorabila la care se adauga numeroasele izvoare de ape minerale continand bicarbonat, calciu, magneziu, ape usor radioactive si carbogazoase, mezotermale (29-33 ?C), hipotonice.

In aceasta statiune se pot trata afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni ginecologice, boli de nuritie si metabolice, afectiuni dermatologice.

Scurt istoric Geoagiu-Bai

Atestat documentar in anul 1805, Geoagiu-Bai pastreaza inca urme ale vestigiilor din epoca romana, lucru care explica renumele acestei zone de tratament inca din cele mai vechi timpuri.

Baile termale romane se pastreaza aproape in aceeasi forma ca si in antichitate, fiind construite intr-un promontoriu circular cu diametrul de 90-95 m. Baile au functionat in doua faze (Germisara si ulterior Termele Dodonei).

Dezgroparea statuilor reprezentA?ndu-i pe Esculap si Egeea sta marturie vietii intense din acele timpuri.

Factorii de cura in statiunea Geoagiu-Bai

Ape minerale alcaline, usor sulfuroase, bicarbonatate, magneziene, mezotermale si termale (29 - 32 ?C)

Namolul de turba, feruginos este un alt important factor de cura precum si climatul sedativ.

Posibilitati de tratamente | Statiunea Geoagiu-Bai

Statiunea se recomanda in tratamentul bolilor reumatismale degenerative si al diartrozelor, al bolilor sistemului nervos periferic si al bolilor ginecologice.

Cura interna este benefica pentru bolile gastroduodenale (gastrite si ulcer), boli hepato-biliare, boli renale (microlitiaza, infectii in stadiu incipient).

Statiunea ofera urmatoarele posibilitati de tratament:

Aeroterapie, bai calde in cada sau bazin cu ape minerale, impachetari cu namol cald, hidro, electro, foto si termoterapie, bai de ierburi.

Un bazin cu apa termala (30 ?C) in aer liber functioneaza pe durata verii.

Acces in Statiunea Geoagiu Bai:

Rutier: Sibiu - Deva - Arad (E 60, DN 7) pana la intersectia Geoagiu halta si apoi inca 16 km pana in statiune.

Feroviar: Gara Geoagiu Halta, Gara Orastie, Gara Simeria, apoi curse auto pana in statiune.

Aerian: aeroportul Sibiu.

Cu o amplasare privilegiata, in statiunea balneo-climaterica Geoagiu Bai, GERMISARA Hotel Resort & SPA**** asigura tot confortul necesar pentru odihna si afaceri.

La GERMISARA Hotel Resort & SPA****, confortul oferit de un hotel cu servicii complete se combina cu posibilitatea organizarii de intalniri sau reuniuni. Evenimentele sunt adevarate succese, iar oaspetii traiesc evenimente unice. hotel spa 4 stele

Cu o amplasare privilegiata, in statiunea balneo-climaterica Geoagiu Bai, GERMISARA Hotel Resort & SPA**** asigura tot confortul necesar pentru odihna, recreere, refacere si afaceri. hotel lux Hunedoara

Pentru multi dintre noi notiunea de hotel inseamna o camera cu un pat confortabil si un loc de servire a mesei. Bineinteles ca atmosfera, decorul, experientele culinare, serviciul, facilitatile sunt cele care fac diferenta.

GERMISARA Hotel Resort & SPA**** va ofera utilitatile si facilitatile pe care oricine le asteapta de la aceasta unitate de 4**** : minibar, legaturi telefonice internationale directe, televiziune prin cablu, acces internet, pastrarea obiectelor de valoare, spalatorie, birou de informatii, schimb valutar, bar de zi, terase de vara, room-service, rent-a-car, parcare, sali de conferinte si banchete.

In mod traditional conceptul de lux este asociat cu opulenta. Oaspetii nostrii, vor avea insa posibilitatea de a-si "contura" luxul conform nevoilor si dorintelor proprii. Astfel, luxul capata un nou inteles acela de confort.

Hotelul va intampina cu amabilitatea personalului, eleganta atent studiata a interioarelor, cu mobilierul comod, in culori calde.

GERMISARA Hotel Resort & SPA**** pune la dispozitia dumneavoastra 144 camere si apartamente:

6 apartamente 4**** 1 apartament pentru persoane cu disabilitati, 4**** 44 camere cu pat matrimonial: cu AC - categoria 4****, fara AC -3*** 93 camere cu pat dublu: cu AC - categoria 4****, fara AC - categoria 3***

Partea de Wellness a Centrului, este un izvor de vitalitate si defineste un nou stil de viata. Relaxare, incarcare deplina cu energie si rasfat pentru corp si suflet, iata ce ofera GERMISARA Hotel Resort & SPA****.

Compus din solar, coafor, masaj de relaxare, aromaterapie, piscina de agrement cu hidromasaj, sauna si Oxygen-bar, Centrul de Wellness al GERMISARA Hotel Resort & SPA**** este dedicat celor pentru care sanatatea trupului si a sufletulului conteaza.

Aparatura de ultima generatie, Enraf Nonius, serviciul impecabil al personalului calificat, atent selectat, face din GERMISARA Hotel Resort & SPA****, locul renasterii

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Patrimoniu turistic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
2 330 cuvinte
Nr caractere:
13 577 caractere
Marime:
12.42MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
turism, dezvoltare, valorificare
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!