Orient Express

Extras din proiect:

Alpii europeni, lacuri si castele, savana africana si padurile luxuriante din Asia pot fi admirate pe geamul trenurilor Orient Express, adevarate hoteluri mobile de cinci stele, care imbina decorul luxos al secolelor trecute cu tehnologia mileniului trei.

Pasiti in lumea calatoriilor feroviare de lux, care evoca acea epoca romantica in care voiajurile erau savurate pe indelete. Trenul combina splendoarea epocii edwardiene cu luxul modern, pe drumul sau printre misterioase lacuri montane, vai aurii si sate fermecatoare. La bordul Orient-Express-ului, va veti simti precum niste oaspeti de onoare la o petrecere privata. Si de fapt, exact asta sunteti. Cu un maximum de doar 36 de oaspeti, veti beneficia de toata atentia de care aveti nevoie pe parcursul calatoriei. Bucurati-va de compania celorlalti calatori, relaxati-va cu o carte buna sau pur si simplu admirati frumusetea peisajului care se perinda prin fata ochilor dumneavoastra.

Primul tren Orient Express a fost pus in circulatie la 5 iunie 1883 si a unit Parisul de Constantinopole prin Nancy - Strasbourg - Munchen - Viena - Budapesta - Szeged - Jimbolia - Timisoara - Caransebes - Varciorova - Craiova - Piatra Olt - Pitesti - Bucuresti - Giurgiu - Smarda (2.627 km). De aici, pasagerii erau transportati cu feribotul peste Dunare la Ruse, in Bulgaria, pentru a lua un alt tren spre Varna, unde urma o noua transbordare, pe un pachebot al companiei austriece Lloyd, cu care pasagerii ajungeau, dupa un voiaj ce insuma 83 de ore si 30 de minute, la Constantinopole (Istanbul). In 1885, o noua ruta a fost deschisa, de aceasta data se ajungea la Istanbul pe cale ferata prin Viena spre Belgrad, doua transporturi la Nis si Plovdiv si apoi pana la Istanbul pe cale ferata. Dupa deschiderea podurilor peste Dunare, de la Fetesti si Cernavoda construite de inginerul roman Anghel Saligny, traseul trenului a fost prelungit pana la Constanta de unde pasagerii erau preluati de vapoarele Serviciului Maritim Roman. Istanbul a fost punctul cel mai estic pana la 19 mai, 1977.

La inceputul Primului Razboi Mondial, in 1914, serviciul pe aceasta linie a fost intrerupt. A fost reluat la sfarsitul ostilitatilor, in 1918, iar in 1919, prin deschiderea tunelului Simplon (lung de aproximativ 20 de km), s-a permis accesul spre Istanbul via Milano, Venetia si Trieste. Serviciul pe aceasta ruta se numea Simplon Orient Express si a fost folosit pentru a descongestiona traficul de pe ruta veche. Tratatul de la Saint-Germain prevedea ca Austria sa accepte acest tren. Inainte, Austria accepta sa treaca trenuri pe teritoriul ei doar daca trenul respectiv trecea prin Viena.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Orient Express.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Marime:
24.36MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
transport, tren
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!