Megalopolisul Tokaido

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

IN PREZENT, ORASELE JAPONEZE SE CARACTERIZEAZA PRINTR-UN AMESTEC DE TRASATURI TRADITIONALE SI STIL AMERICAN,INDRAZNET SI PUTERNIC. IN JAPONIA SE GASESC PESTE 150 DE ORASE CU PESTE 100.000 LOCUITORI SI 7 METROPOLE CU PESTE 1 MILION DE OAMENI FIECARE, DINTRE CARE UN MEGALAPALOPOLIS, ORASUL-PORT-CAPITALA, TOKIO, CU O POPULATIE DE 11,8 MILIOANE DE LOCUITORI SI FORMEAZA CU REGIUNEA INCONJURATOARE SI ORASELE INVECINATE: YOKOHAMA, YOKOSUKE, KOWASAKI SI CHIBA CEA MAI INTINSA AGLOMERATIE URBANA DIN ASIA PESTE 16 MILIOANE LOCUITORI SI UNA DINTRE CELE MAI MARI DIN LUME. APROAPE JUMATATE DIN POPULATIE TRAIESTE IN MEGALOPOLISUL TOKIO-OSAKA-NAGOYA DIN SUD-ESTUL INSULEI HONSHU.

Termenul de "megalopolis" provine din limba greaca si inseamna "oras foarte mare".In antichitate, un grup de greci au planuit construirea unui imens oras in peninsula Peloponez.Planul lor nu a dat roade, dar totusi,au construit micul oras Megalopolis care exista si azi.

Megalopolisul reprezinta cea mai spectaculoasa forma urbana; sunt arii urbanizate, de regula, de tip coridor si litoral ce se disting prin continuitatea in teritoriu a diferitelor categorii de orase, individualitatea administrativa a fiecarei formatiuni urbane, un numar mare de locuitori, restrangerea spatiilor agricole si predominarea, eventuala, a spatiilor forestiere.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Megalopolisul Tokaido.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 061 cuvinte
Nr caractere:
11 190 caractere
Marime:
14.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
Megalopolisul Tokaido, oras
Predat:
la liceu
Clasa:
a 10-a
Profil:
Real
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!