Locul Turismului în Economia Italiei

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1. Asezare geografica

Italia este situata in sudul continentului Europa avand aproximativ 301 252 km2 si consta in principal dintr-o peninsula in forma de cizma si doua insule mari in Marea Meditereana, Sicilia si Sardinia. In partea sa nordica, Italiei ii revin o parte a muntilor Alpi, zona in care se invecineaza cu Franta, Elvetia, Austria si Slovenia.

Italia este divizata in 20 de regiuni, dintre care cinci au o stare autonoma speciala: Valle d'Aosta, Trentino - Tirolul de Sud, Sicilia, Sardinia, Friuli -Venezia Giulia. Fiecare regiune are un consiliu ales si o Giunta Regionale (comitet executiv) condus de un presedinte. Giunta este responsabila in fata consiliului si ii este cerut sa conduca regiunea in cazul in care nu reuseste sa pastreze increderea consiliului. Forma de guvernamant este de aceea analoaga structurii guvernarii nationale. Scopul principal al regiunilor este de a descentraliza institutiile statului, iar in urma unei reforme din 2001 competentele regiunilor au fost largite.

Valle d'Aosta: Situata in partea de N-V a Italiei in zona montana a masivului Mont-Blanc la granita cu Franta.Resursa principala este turismul.Capitala: Aosta.

Sicilia:Cea mai mare insula mediteraniana dominata de vulcanul Etna. Este o zona agricola cerealiera. Orase importante: Siracusa, Catania, Taormina.Capitala: Palermo.

Sardinia:Situata in Marea Tireniana se caracterizeaza printr-un relief muntos si plaje cu nisip extrem de fin. Resursele principale sunt pescuitul si turismul estival.Capitala: Cagliari.

Friuli-Venezia Giulia:Situata la poalele Alpilor Carmici. Zona cu traditie agricola. Capitala: Trieste -oras port cu statut de zona libera.

Tretino-Atto Adige: Regiune italiana cu statut special divizata in doua provincii autonome: Trento si Bolzano, etnic predominant germana.

Ca vecini, Italia ii are pe: Franta (515 km), Elvetia (718 km) ,are si o enclava in aceasta tara:Campione d'Italia, cu 2.6km si 2051 locuitori;Austria (415km); Slovenia (218km); Marea Adriatica; Mare Ionica; Marea Mediterana; Marea Tireniana (7456km).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Locul Turismului in Economia Italiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 544 cuvinte
Nr caractere:
28 641 caractere
Marime:
19.51MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
Economie, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!