Influența Factorilor Naturali în Regimul Climatic al Munților Almăjului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.Introducere - Am ales aceasta zona deoarce mi se pare foarte interesenta din punct de vedere al asezarii geografice frumusetea incontestabila a zonei Muntilor Almajului, diversitatea resurselor (in special a celor turistice)

2.Scurta prezentare geografica

Muntii Almajului sunt situati in partea de sud-vest a Romaniei, intinzandu-se pe teritoriul judetelor Caras-Severin si Mehedinti. Fac parte din grupa Muntilor Banatului (Carpatii Occidentali), fiind delimitati de Defileul Dunarii (in sud - sectorul Orsova-Sichevita), Culoarul Liubcova-Sopotu Nou (in vest - care ii separa de Muntii Locvei), Depresiunea Almajului (nord-vest), Depresiunea Mehadica (nord-est), Culoarul Cerna si Depresiunea Orsovei (in est).

Muntii Almajului sunt relativ usor accesibili turistilor. Principalele puncte de plecare le reprezinta localitatile Orsova, Mehadia, Bozovici si Berzasca. La acestea, se poate ajunge cu automobilul sau autocarul, pe sosele asfaltate, din oricare parte a tarii. La Orsova si Mehadia se poate ajunge si cu trenul, dar si cu vaporul sau cu ambarcatiuni personale, pe Dunare, in cazul Orsovei.

3. Factorii care influenteaza regimul climatic

Clima zonei este distincta si contribuie la crearea originalitatii peisajului. Apropierea Marii Mediterane face ca Muntii Almajului sa suporte o binefacatoare influenta a climei blande din jurul acesteia (influentele submediteraneene).

Pe culmile inalte ale Almajului media anuala a temperaturilor se incadreaza intre 6 si 8? C, iar cea anuala a precipitatiilor variaza in jur de 1000 mm. Spre nord-vest, spre Depresiunea Almajului, caracteristicile climatice se imblanzesc, temperatura medie anuala creste la 9-10? C, iar cantitatea medie anuala de precipitatii totalizeaza 700-800 mm.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influenta Factorilor Naturali in Regimul Climatic al Muntilor Almajului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 697 cuvinte
Nr caractere:
9 079 caractere
Marime:
26.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
munti, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!