Hidrografia în Depresiunea Zarandului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Depresiunea Zarand constituie o unitate complexa, situata intr-o zona de interferenta geografica, ceea ce imprima trasaturi geografico-fizice proprii, care s-au impus ca factori de pretabilitate geografica, influentand variat formele de exploatare a teritoriului. Particularitasile rezultate din imbinarea elementekor orografice, climatice, hidrologice, biogeogarfice si pedologice, imprima coerenta si unitate intregului spatiu geografic depresionar.

A. HIDROGRAFIA

Hidrografia se definieste ca ramura ca hidrologogiei care se ocupa cu studiul apelor de suprafata dintr-o regiune, sau ca totalitatea apelor curgatoare si statatoare a unei regiuni.

Resursele de apa din depresiune sunt formate din reteaua de rauri (permanente si temporare), izvoare, ape freatice si de adancime. Formarea, regimul si calitatea apelor este influentata de conditiile de clima, la care se adauga alcatuirea petrografica, relieful vegetatia si activitatea umana.

a) Apele freatice si izvoarele

In general nivelul apelor freatice urmareste forma suprafetei reliefului suportand o serie de modificari in functie de variatia acesteia sau pe cale artificiala prin efectuarea unor lucrari de adancire ori amenajarea de retentii.

Compozitia chimica a apei plate de la sursa Carand

(dupa Dumescu F.,p.23, 1998)

Ele se gasesc cantonate in nisipuri, pietrisuri si bolovanisuri cu intercalatii de argile si prafuri argiloase, mai grosiere in est si mai fine in vest.

Luncile raurilor principale au stratul freatic aproape de suprafata aflat in legatura directa cu nivelul raului, care indeplineste rolul de regulator freatic: la cota ridicata raul alimenteaza stratul acvifer, iar la cota scazuta raul dreneaza stratul acvifer.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hidrografia in Depresiunea Zarandului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
7 351 cuvinte
Nr caractere:
39 116 caractere
Marime:
6.80MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
depresiune, geografie
Predat:
la liceu
Profil:
Resurse naturale şi protecţia mediului
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!