Fond forestier Județul Sibiu

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Judetul Sibiu este situat in centrul Romaniei, respectiv in sudul Transilvaniei, si are o suprafata de 5 432 km2. Ca intindere, ocupa locul al 24-lea, acelasi pe care se situeaza si din punct de vedere al populatiei (421 724 locuitori la recensamantul din martie 2002, ceea ce inseamna o densitate de 78 loc. /km2, ea fiind organizata in 140 765 gospodarii si 94 cladiri institutionale, cu un numar mediu de persoane de 2, 95).

Este foarte echilibrat din punct de vedere al structurii pe sexe, respectiv 51% fata de 49% in favoarea celui feminin. Populatia este intr-un procent covarsitor (90, 4%) de nationalitate romana si preponderent ortodoxa, urmand in ordine cea maghiara, rroma si germana, respectiv culturile romano-catolic, greco-catolic si reformat. Judetul reuneste 188 de localitati, intre acestea, doua fiind municipii (Sibiu si Medias), noua orase (Agnita, Avrig, Cisnadie, Copsa Mica, Dumbraveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Saliste si Talmaciu), lor adaugandu-li-se 53 de comune. Resedinta judetului este municipiul omonim, Sibiu (cu o populatie actuala de 154 892 locuitori).

Fig. 1 - Harta fizica a judetului Sibiu si pozitia sa in cadrul tarii (Sursa: http://sibiu-harta.ro/imagini/harti/jud.jpg)

Tipul de clima in judetul Sibiu este cel continental moderat, cu influenta oceanica, caracterizat prin ierni moderate din punct de vedere termic si veri in general nu foarte calduroase, cu efecte microclimatice secundare conferite de formele de relief. Temperatura medie multianuala este intre 0,3o C in zona montana - Statia meteo Balea Lac si 8,9o C la statia meteo Boita, cu maxima de 37,3o C inregistrata in iulie 2000 si minima de -26,7o C, inregistrata la Statia meteo Sibiu in decembrie 2001.

Precipitatiile atmosferice anuale prezinta o evolutie caracterizata prin cresterea cantitatilor de apa din luna februarie pana in iunie si descresterea din iunie pana in februarie. Prin modul de dispunere generala a reliefului si prin dominarea influentelor vestice, distributia cantitatilor medii anuale de precipitatii este de la 600-700 mm in zona de podis, la 1300-1400 la treapta inalta a muntilor. Cantitatea de precipitatii scade de la sud la nord, in direct cu coborarea generala a reliefului, dar si de la est la vest in functie de conditiile locale ale reliefului si de deplasarile aerului.

Regimul eolian - in zona Sibiului, circulatia generala a atmosferei se supune circulatiei la nivel european. Vanturile sunt puternic influentate de relief atat in privinta directiei cat si in cea a vitezei. Frecventele medii anuale inregistrate la Sibiu indica predominarea vanturilor din NV (13%) si SE (8,2%). Vitezele medii anuale oscileaza intre 1,8 si 4,5 m/s la Paltinis.

Relieful judetului este etajat intre 2535 m (Varful Negoiu) si 28 m (lunca Tarnavei Mari)

si se caracterizeaza prin varietate si o mare complexitate a conditiilor naturale. Din intreaga sa suprafata aproximativ 30% este ocupata de munti ce depasesc pe alocuri 2000m (varful Negoiu-2535m, varful Suru-2283m, varful Cindrel- 2244m); 50% corespunde tinutului de podis, o regiune de dealuri si coline valurite, cu inaltimi intre 490 m si 749 m (podisul Tarnavelor, al Hartibaciului si al Secaselor), compartimentate de vai adanci si largi; restul reprezentand aria depresionara de contact, desfasurata aproape continuu intre cele doua trepte de relief, este reprezentata de Depresiunea Fagarasului si Depresiunea Sibiului.

Bibliografie:

Rosu Al. (1973) - Geografia fizica a Romaniei, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti

Badea L. (1971) - Judetul Sibiu - Judetele patriei, Editura Academiei Republicii Socialiste Romania, Bucuresti

http://www.rosilva.ro/categorie.php?id=4

http://www.sibiul.ro/despre-sibiu/sibiu-informatii-statistice.html

http://www.carteamea.eu/carteamea/382480/situatia-padurilor-in-romania-romania-avea-in

http://www.cjsibiu.ro/portal/sibiu/cjsibiu

http://www.dssibiu.ro/fond-forestier/fond-forestier

http://www.turism.sibiu.ro/ro/dumbrava.htm

http://www.insse.ro

www.wikimapia.com

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fond Forestier Judetul Sibiu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 722 cuvinte
Nr caractere:
13 746 caractere
Marime:
1.39MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
judetul, sibiu, populatiei, structurii
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Mircea Voiculescu
Sus!