Evoluția geologică a ecosistemelor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Introducere

Eon este o perioada indelungata a timpului geologic. Formal, eonii reprezinta cele mai indelungate perioade ale timpului geologic (erele urmeaza eonilor ca durata de timp). Sunt cunoscuti trei eoni: Fanerozoic (care dateaza din prezent, pana in Cambrian), Proterozoic si Arheozoic. In sens larg, este considerata eon o perioada de timp de un miliard de ani.

Eonul Fanerozoic este o divizie de timp geologic, care se extinde de la aproximativ 542 milioane ani in urma si pana in prezent. Numele provine din limba greaca si inseamna "viata a relevat". Desi cuprinde doar aproximativ 10% din varsta Pamantului totala, aceasta este toata Eon Phanerozoic ca durata de viata cu care suntem familiarizati evoluat si a acoperit planeta.

Eonul Fanerozoic este impartit in trei epoci: Paleozoic, Mezozoic, si Cenozoic. In limba greaca, acesti termeni inseamna: viata timpurie, viata de mijloc si viata recenta. Aceste epoci sunt separate una de alta prin extinctii masive, cea mai recenta fiind de 65,5 de milioane de ani, in care au pierit toti dinozaurii non-aviare, astfel deschizand calea pentru evolutia moderna a mamiferelor

Cenozoicul este cea mai recenta era dintre cele trei Ere ale evolutiei vietii pe Pamant. Aceasta era mai este numita si "Era Mamiferelor", deoarece cele mai mari animale continentale din aceasta perioada sunt mamiferele. Diversitatea vietii in Cenozoic cuprinde mai multe grupe de animale, cum ar fi insectele, pestii teleostei, pasarile si mamiferele.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evolutia Geologica a Ecosistemelor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
1 514 cuvinte
Nr caractere:
9 087 caractere
Marime:
2.55MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
geografie, geologie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Profesor Dan Grigorescu
Sus!