Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cancun este un resort celebru din SE-ul Mexicului, localizat in nordul Peninsulei Yucatan, si o importanta destinatie turistica pentru calatorii din lumea intreaga.

Orasul Cancun are deschidere la Marea Caraibelor, iar in apropierea sa se afla renumitul resort Riviera Maya, locul unde milioane de turisti isi petrec concediile anual, bucurandu-se de vremea perfecta, de plajele superbe si de petrecerile incendiare.

In urma cu 40 de ani, Cancun era o insula pustie, de a carei existententa stiau putini oameni. Localizata in intr-o regiune uitata a Caraibelor, insula avea numeroase dune de nisip sub forma cifrei 7, separate de continent prin 2 canale care se varsau intr-o laguna imensa.

Evolutia zonei a inceput in 1970 si a inclus construirea de hoteluri de lux, amenajarea plajelor si evidentierea atractiilor turistice din apropiere.

In intreaga zona a Cancun-ului se regaseste bogatia influentei Mayase. In total, sunt peste 200 de situri arheologice, situate la cateva ore de Cancun.

Zona adaposteste peste 18.000 de camere de hotel si peste 200 de restaurante. In plus, aveti la dispozitie mai multe mall-uri in stil occidental.

Clima este in general calduroasa si este inclusa in clima tropicala, fiind moderata de briza marina. Temperaturile maxime sunt intre 26 grade si 32 de grade in lunile ianuarie, respectiv iunie.

Relieful este variat si difera de la zona la zona, dar altitudinile sunt mici datorita faptului ca orasul este situat in zona peninsulara, de aceea inaltimele depasesc cu putin nivelul marii.

Bucataria mexicana este savuroasa, gustoasa, un adevarat festival pentru papilele gustative. Cele mai populare feluri de mancare sunt: tortilla (lipie din cartofi sau faina, care se serveste la orice fel de mancare, in loc de paine), frijoles (fasolea este unul dintre ingredientele de baza ale bucatariei mexicane), tacos (tortilla prajite si crocante), chili (mancare picanta din rosii, legume sau carne), guacamole (aperitiv facut din avocado, ceapa, chili, coriandru), salsa (sos rosu sau verde facut din rosii, ceapa si chili) si burrito (tortilla umpluta cu carne de vita, chili, ceapa, fasole rosie, porumb si rosii decojite).

Atractii turistice:

- Playa del Carmen va ajunge in curand la fel de celebra ca si Cancun. Situat la o ora de Cancun, orasul se afla in partea de vest a Coastei Caraibelor.

- Isla Mujeres - perfect pentru relaxare si recreere. Se pastreaza excelent amintirea civilizatiei Maya. Printre actvitatile insulei se pot aminti: plajele cu ape clare si totodata Parcul National Garaffon, unde se aflaTemplul Zeitei Fertilitatii

- Plaza la Fiesta - unul din locurile preferate ale turistilor. Localizata in zona hoteliera, exista un bazar unde pot fi gasite articole realizate manual

- Paseo Kukulkan - aici se regasesc multe mall-uri pe o distanta de 13 km. Cei care vin aici sunt mereu incantati de articole originale traditionale( sombrero,poncho)

- Puerto Morelos - nu trebuie ratat; este un sat de pescari langa Cancun

- Crococun - gradina zoologica din zona

Cancun ( "Perla Mexicului") este un oras situat in peninsula Yucatan; are o populatie ce depaseste 500.000 locuitori. Cancun ofera cate ceva pentru fiecare: atractii culturale, cadru natural deosebit si bogatii arheologice. Este destinatia preferata pentru cuplurile din luna de miere si pentru entuziastii surferii sau amatorii de scuba-diving care pot prinde niste valuri deosebite sau se pot scufunda in oceanul limpede.

Frumusetea plajelor o sa va faca doar sa reveniti sau sa va faceti ziua mai buna cand o sa va imaginati pe nisipul foarte fin, alb si apele limpezi, turcoaz si caldute ale Marii Caraibilor.

Cancun imbina frumusetea unei insule tropicale cu facilitatile unei statiuni moderne; adaposteste peste 18.000 de camere de hotel si peste 200 de restaurante. In plus, aveti la dispozitie mai multe mall-uri in stil occidental.

Pentru turistii aventurosi, Cancun si intreaga peninsula Yucatan este plina de bogatii. Pe langa sporturi nautice (water-skiing, snorkeling, scuba diving, cave diving, parasailing, jungle touring ), inot cu delfinii, viata de noapte activa, cluburi si restaurante selecte, zona ofera posibilitati de explorari arheologice in cele peste 200 de situri ale civilizatiei mayase.

Se poate vizita: Muzeul de Arheologie , Muzeul de Arta Mexicana Populara, aflat in El Embarcadero, cu obiecte de artizanat calacas, ramasite mayase, fotografii si Insula Cozumel cu minunatele recife de corali.

Mexicul este renumit pentru plajele sale fantastice si pentru ruinele si piramidele mayase si aztece. Dar aceasta tara incarcata de istorie are mult mai multe de oferit si acesta este si motivul pentru care ea este a zecea in lista preferintelor turistilor din intreaga lume, atunci cand vine vorba despre petrecerea vacantei. Iata sapte dintre cele mai frumoase si populare lucruri legate de Mexic.

1. Istoria

Cand vine vorba despre istorie, Mexic este o tara intr-adevar bogata. Mayasii, aztecii, Hernan Cortez si Montezuma sunt doar cateva puncte de reper ale istoriei sale. Trecutul acestei tari este unul complex si plin de culoare. Se spune ca aici au trait cel putin 12 civilizatii diferite pre-columbiene, care au cunoscut marirea si apoi decaderea, in zona cunoscuta in prezent drept Mexic.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cancun
    • Cancun.docx
    • Cancun.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx, pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 242 cuvinte
Nr caractere:
12 007 caractere
Marime:
2.01MB (arhivat)
Publicat de:
Narcisa Aurora Sirbu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
mexic, Cancun, clima
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!