Canada Prezentare Complexă

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Capitolul I

Introducere

Canada este un stat situat in extremitate nordica a continentului american. Canada este a doua tara a lumii ca intindere dupa Rusia, teritoriul sau fiind organizat asemenea unui stat federal, in zece provincii si trei teritorii: Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland, End Labrador, Northwest Territories, Nova Scotia, Nunavutm Prince Edward Island, Quebec, Saskatchewan, Yukon Terrotory.

Canada are o suprafata de 9.984.670 de km?, o populatie estimata in 2012 de 34.717.000 locuitori motiv pentru care ocupa locul 35 in lume si o densitate de 3,47 locuitori/km?. Chiar daca are o suprafata mare, Canada nu este locuita in mod uniform, 89% dun suprafata ei nu are locuitori permanenti. Tara este dominata de cele trei orase principale: Toronto, Montreal si Vancouver. Canada este marginita la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, la vest de Oceanul Pacific iar la sud se invecineaza cu Statele Unite ale Americii.

In prezent, Canada este un stat independent, care functioneaza ca o democratie parlamentara si monarhie constitutionala, sef al statului fiind regina Elisabeta a II-a. Canada se autodefineste ca fiind o natiune bilingva si multiculturala, engleza si franceza fiind limbile oficiale.

Canada este un exportator net de energie datorita rezervelor considerabile de combustibili fosili si a generarii de energie nucleara si hidroelecrtica. Tara detine una dintre cele mai bine tehnologizate economii din lume, cu una dintre cele mai performante retele de telecomunicatii, cele mai multe pagini pe Internet si rata cea mai mare din lume a utilizarii calculatorului.

In Canada se intinde tundra si gasim unii din cei mai inalti munti de pe continent, in timp ce in sud se afla preeria, precum si lanturi de munti si lacuri. Cu un asemenea relief, flora si fauna Canadei este foarte variata si cuprinde o mare varietate de specii de plante, de la licheni si diferite specii de cactusi si ferigi, la flori exotice precum azaleea si orhideea salbatica.

Figura nr. 1 - Drapelul Canadei

(http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:FlagofCanada.svg)

1.1. Istoricul cercetarilor in domeniu

,,Canada - Ghid complet" se bazeaza pe informatiile oferite de prestigioasele Insight Guides. Acest ghid este astfel structurat incat sa permita intelegerea acestei tari si a culturii ei, precum si sa-i ghideze pe cititori pentru obiectivele majore.

,,America de Nord - Canada , Stele Unite ale Americii, Mexic", acest volum isi propune sa prezinte cateva aspecte importante ale geografiei unuia dintre cele mai importante continente ale Terrei, America de Nord. De asemenea, ne sunt prezentate si date despre Canada, cum ar fi regiunile fizico-geografice ale statului precum Estul Cordilier cu Arhipelagul Arctic al Canadei, Insula Groenlanda, Podisul Marilor Lacuri, Culoarul Sfantul Laurentiu, Podisul Central, Podisul Labrador, nordul teritoriului de nord-vest, Campia din jurul Golfului Hudson si insulele si peninsulele din regiunea Atlantica (Regiunea Appalachina) dar si vestul Cordilier cu Sistemul Muntos Pacific si Muntii Stancosi, Provinciile British Columbia si Yukon, Provinciile Centrale si de Est.

o ,,Canada - Ghid complet" - Editura Aquila' 93, Oradea

o ,,America de Nord - Canada, Stele Unite ale Americii, Mexic - Geografie fizica, umana si economica" - Ion Marin, Marian Marin - Editura Universitatii din Bucuresti 2003.

1.3. Metode si materiale folosite

Pentru acest proiect ne-am ajutat de harti, tabele, documente de specialitate precum si de internet. Informatiile au fost cautate in functie de cerintele planului de proiect, dupa obtinerea informatiilor, acestea au expuse in planul proiectului. Ideile au fost expuse sub forma de capitole si subcapitole. Dupa respectarea cerintelor planului, a urmat formarea concluziilor privind fiecare element studiat.

1.4. Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a evidentia apectele fizico-geografice si politico-administrative ale Canadei.

Bibliografie:

o America de Nord (Canada, Statele Unite ale Americii, Mexic), Marin Ion, Marian Marin, Editura Universitatii din Bucuresti, 2003

o Atlas Geografic General, prof. Marius Lungu, Editura Steaua Nordului, 2012

o Geografia Americii de Nord si Centrale, Dr. Ioan Popovici, Editura Stiintifica si enciclopedica, 1977

o Ghid complet-Canada, Oradea, Aquila'93, 2000

o Statele lumii de la A la Z. Mica enciclopedie., Horia C. Matei, Silviu Negut, Ion Nicolae, Nicolae Steflea, Editura stiintifica si enciclopedica Bucuresti, 1975

o http://www.referate-scolare.ro/geografie/Canada--Populatia-si-asezarile-omenesti--Resurse-naturale-si-economia/

o http://www.scientia.ro/scientia-geographica/109-cia-the-world-factbook-in-limba-romana/1591-canada-harta-geografie-populatie-guvernare-economie-telecomunicatii-transporturi-sistem-aparare-nationala.html

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Canada Prezentare Complexa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (4 voturi)
Anul redactarii:
2013
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 699 cuvinte
Nr caractere:
20 115 caractere
Marime:
532.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
canada, state, continent
Predat:
la facultate din Constanta
Materie:
Geografie
Sus!