Extras din proiect:

Cairo este capitala Egiptului, fiind unul dintre cele mai mari orase din regiune, aflandu-se pe locul 13 in topul celor mai mari orase din lume.

Facand legatura intre Africa si Orientul Mijlociu, orasul Cairo este unul dintre cele mai cunoscute din lume pentru indelungata si fascinanta sa istorie.

Cairo este cunoscut local ca Misr, numele arab pentru Egipt. Orasul este marcat de traditiile si influientele estice si vestice, noi si vechi. Oricum orasul reflecta si saracia in crestere a Egiptului, dar tine piept problemelor cauzate de cresterea masiva a populatiei, de intinderea urbana si

de infrastructura deteriorata.

Localizat pe ambele

maluri ale fluviului Nil aproape de capul deltei acestuia, in nordul Egiptului, locul a fost ocupat mai mult de 6000 de ani si a servit drept capitala a numeroase civilizatii egiptene.

Orasul Cairo acopera o suprafata de mai mult de 453 km2 , cu toate ca este greu sa desparti orasul de suburbiile sale imediate.

Cairo are ca vecini in est, sud si vest deserturi, iar in nord Delta

Nilului.

Capitala Egiptului include si mai multe insule fluviale, care joaca un rol important in viata orasului.

Ca centru principal comercial, administrativ si turistic a regiunii, Cairo are mai multe institutii culturale, cladiri pentru afaceri, birouri guvernamentale, universitati si hoteluri, care creeaza impreuna o activitate continua.

Centrul orasului comercial Cairo este Tahrir. Un loc al activitatii turistice, centrul cuprinde numeroase atractii turistice printe care Muzeul Egiptean si Moscheea Moderna Umar Makram.

In centrul orasului se afla insula Zamalik, care contine cartierul comercial, Casa Operei( fondata in 1869) si Turnul Cairo(1957). Trei poduri leaga insula de ambele maluri ale fluviului.

Bibliografie:

http://ro.wikipedia.org/

www.e-referate.ro

www.referateweb.com

www.referatele.com

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cairo.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
6.42MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
clima, relief, asezare, demografie, industrie, cultura
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!