Australia și Oceania

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Oceania este numele dat unor grupari de insule din Oceanul Pacific. In general, aceasta denumire se refera la Polinezia (inclusiv Noua Zeelanda), Melanezia (inclusiv Papua Noua Guinee) si Micronezia. Uneori, Oceania este considerata a include si tari ca Australia sau Malaezia.

Desi insulele Oceaniei nu formeaza un continent in adevaratul sens al cuvantului, Oceania este uneori asociata cu continentul Australia, din tendinta de a imparti tot Pamantul in grupari continentale. Astfel, este cel mai mic "continent" in suprafata si al doilea cel mai mic, dupa Antarctica in populatie.

In ecologie, Oceania este una dintre cele opt ecozone terestre, zone care contituie cele mai mai mari regiuni ecologice de pe planeta. Ecozona Oceania este formata din toata Micronezia, Fiji si toata Polinezia (cu exceptia Noii Zeelande). Noua Zeelanda, impreuna cu Papua Noua Guinee, Australia, Insulele Solomon si Noua Caledonie, constituie o ecozona separata, si anume Ecozona Australasia.

In Oceania nici o tara nu are granite terestre (cu exceptia Papuei Noua Guinee, care are frontiera cu Indonezia.

Impartirea traditionala a Oceaniei in Micronezia, Melanezia si Polinezia (dupa francezul Dumont d'Urville, in 1831) nu mai este considerata a fi corecta de majoritatea geografilor si oamenilor de stiinta, dar este inca cea mai cunoscuta:

Micronezia

- Palau

- Dupa numele sau oficial Republica Palau, este o tara insulara aflata in Oceanul Pacific la 800 km est de Filipine. Castigandu-si independenta in 1994, Palau este una dintre cele mai mici si mai tinere tari. Palau este constituita din 16 state: Aimeliik, Airai, Angaur, Hatohobei, Kayangel, Koror, Melekeok, Ngaraard, Ngarchelong, Ngardmau, Ngaremlengui, Ngatpang, Ngchesar, Ngiwal, Peleliu, Sonsorol.

- Palau este unul din cele mai mari puncte de atractie pentru scufundatorii din intreaga lume: Blue Corner, Turtle Cove, Drop Off sunt numai cateva din locurile renumite pentru scufundatori.

- Micronezia

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Australia si Oceania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
5 445 cuvinte
Nr caractere:
29 490 caractere
Marime:
46.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
australia, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!