Fenomene Optice

Extras din proiect:

Motto: ,,Cand cunoastem natura tuturor lucrurilor, suntem liberati de superstitie si de frica mortii, nu ne tulbura nestiinta, din care provin adesea spaime grozave; in sfarsit vom fi si mai morali, cand vom cunoaste ce cere natura." - Cicero

Natura ne ofera o multime de spectacole uimitoare, de la cascade uriase, pana la ghetari care se rup periodic sau maree.

Mirajul este un fenomen optic produs prin refractia treptata a razelor de lumina in straturile de aer cu densitati diferite. Datorita mirajului, obiectele departate, aflate in apropierea orizontului, apar insotite de imaginea lor rasturnata.

Mirajul superior apare cand locul aerului rece se schimba cu locul aerului cald (respectiv aerul rece e sub aerul cald) conditie cunoscuta meteorologilor sub numele de inversiune de temperatura.

Curcubeul, cel mai frumos fenomen din atmosfera ce a impresionat omenirea din toate timpurile, fiind considerat un "semn ceresc" care aduce binele, pacea si prosperitatea.

Curcubeul este un fenomen optic care ia nastere din cauza dispersiei si reflexiei luminii solare in picaturile de ploaie din atmosfera. El este vizibil atunci cand soarele bate din spatele nostru in perdeaua de nori din fata, lumina reflectandu-se pe bolta senina.

Fenomen spectaculos si foarte rar intalnit, apare cand soarele se afla la mai mult de 58 de grade deasupra orizontului, razele solare trec prin norii superiori translucizi formati din cristale de gheata hexagonale. Lumina intra prin lateral si iese prin spatele cristalelor de gheata, iar daca cristalele sunt orientate in mod optim rezultatul este cel din imagine.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fenomene Optice.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Marime:
3.36MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
Fizica, optica
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Sus!