Electricitatea și Organismele Vii

Extras din proiect:

Celula, considerata ca un organism elementar, vegetala sau animala, atata timp cat este vie, produce curent electric.

Ca rezultat al schimburilor energetice si metabolice intre organismul viu si mediu se produc reactii chimice si procese electrice care caracterizeaza viata.

Un organism viu este alcatuit dintr-o multitudine de celule, care din punct de vedere electric constituie medii conductoare de natura electrolitica, marginite de membrane ce pot fi considerate surse electrice independente cu anizotropie electrica, care se interfereaza spatio-temporal in mod variabil. Intr-un mediu electrolitic principalii purtatori de sarcina sunt ionii. Difuzia inegala a anionilor si cationilor printr-o membrana creeaza diferente de potential.

Potentialele electrice ale tesuturilor animalelor si plantelor pluricelulare depind de caracterul polar sau nepolar al celulelor si de distributia lor spatiala.

Proprietatile electrice si magnetice ale materiei vii ca permitivi-tatea, conductivitatea si susceptivitatea depind de tipul de legaturi atomice si moleculare care determina efecte de orientare a dipolilor, efecte de inductie a moleculelor polarizate si efecte de dispersie de natura cuantica. De asemenea, depind de forma macromoleculelor organice si de existenta impuritatilor in spatiile libere ale substantei.

Interactiunea organismului viu cu mediul inconjurator ca si functiile sale interne sunt legate de caracteristicile campului electromagnetic exterior.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Electricitatea si Organismele Vii.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Marime:
155.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Fizică
Tag-uri:
mediul inconjurator, caracteristici, curent electric
Predat:
la liceu
Sus!