Bomba nucleară

Cuprins proiect:

Cap I: Relatia lui Einstein cu bomba atomica
Cap II: Bazele bombei atomice
Cap III: Hiroshima si Nagasaki
Cap IV: Continuarea ,,basmului" in zilele noastre

Extras din proiect:

In anul 1939 , Einstein ,care a imigrat din Germania cand Hitler a preluat puterea, i-a trimis o scrisoare presedintelui Americii, Francklin Delano Roosevelt, prin care ii comunica descoperirile facute in ultima perioada si il instiinteaza pe presedinte ca germanii cunosc deja aceste lucruri si probabil planuiesc construirea unor bombe de acest fel, constituind astfel un pericol pentru intreaga lume si ii cere aprobarea de a crea o arma atomica, sperand sa realizeze acest lucru inaintea germanilor.

In acelasi an presedintele cere altor fizicieni cunoscuti in lume sa puna in practica indicatiile lui Einstein si ale partenerilor lui Szilard, Wigner si Fermi. Toate planurile si operatiunile devin strict secrete, insa doar din 1941 se intra in faza concreta a realizarii bombei atomice.

Aceasta operatiune a fost numita 'Proiectul Manhattan' si a fost condusa de generalul Leslei Richard Groves. Pentru realizarea acestui proiect s-au cheltuit in total aproximativ trei miliarde de dolari, iar dupa doi ani aproape 150 de mii de persoane lucreaza in cel mai mare secret la acest proiect.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bomba Nucleara.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Marime:
6.26MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
atomi, fuziune nucleara
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Profesorului:
Cristina Alina
Sus!