Taxe Vamale - Proiect de Specialitate

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Alaturi de impozitele directe orice tara apeleaza si la cele indirecte care imbraca forma impozitelor pe cheltuieli (consum).

Impozitele indirecte reprezinta acele sume care se percep de catre bugetul statului cu prilejul vanzarii unor bunuri sau prestarii unor servicii, fiind cuprinse in pretul de vanzare si tarifele acestora. Spre deosebire de impozitele directe, care vizeaza venitul ori averea, impozitele indirecte vizeaza cheltuirea acestora.

Ca principalele forme ale impozitelor indirecte se regasesc taxele de consumatie (accizele); taxa pe valoarea adaugata; monopolurile fiscale; taxele vamale; alte taxe (taxele de timbru si de inregistrare, etc.).

Aparitia taxei vamale se impleteste organic cu formarea si conturarea statelor in perioada de inceput a oranduirii sclavagiste. Aparitia taxelor vamale alaturi de un complex sistem de impozite se justifica, initial, printr-un scop pur fiscal, ca sursa de venituri ale aparatului de stat, derivand din dreptul suveran al statului, fiind menite sa aduca la suportarea cheltuielilor bugetare determinate de exercitiul functiilor statului

Numeroase documente istorice au atestat de-a lungul timpului existenta si dezvoltarea impunerilor vamale precum si aparitia unui regim vamal. Astfel, existau taxe care se incasau la frontiere pentru orice fel de marfa, la trecerea mijloacelor de transport prin centrele urbane, cu prilejul vanzarii lor si la iesirea din tara.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Taxe Vamale - Proiect de Specialitate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 081 cuvinte
Nr caractere:
18 079 caractere
Marime:
1000.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
taxa, impozite
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Martin Adina
Sus!