Strategii bursiere privind firma Heineken

Extras din proiect:

La data de 31 octombrie 2011 a inceput tranzactionarea actiunilor Christian Dior (CDI), Danone (BN), Heineken (HEIA) si L'Oreal (OR) in cadrul Sistemului Alternativ de Tranzactionare al BVB.

Cel putin una dintre cele patru actiuni, Danone, este ,,defensiva", adica mult mai rezistenta la deprecierile din vremuri de criza. Heineken rezista bine si ea. Dior si L'Oreal sunt monstri sacri pe termen lung.

Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor patru companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele patru companii.

Investitia in actiunile noilor firme ofera investitorilor romani posibilitatea de a beneficia de profiturile celor mai solide companii internationale prezente si in Romania. Tradeville activeaza in calitate de market maker pentru emitentii pe care ii aduce la BVB, astfel incat investitorii sa beneficieze de cele mai bune conditii de lichiditate.

Simbol: CDI

Distribuie anual dividende, incepand cu anul listarii la Bursa din Paris (1991), cu un trend ascendent al valorii dividendului, o rata de distribuire de 30% si un randament de 2% in 2010;

Titluri tranzactionate la multipli sub media sectorului;

Potential de crestere prin extindere in tari cu dezvoltare accentuata din intreaga lume.

Brand recunoscut in lumea luxului la nivel mondial, prezent pe o arie geografica larga;

Portofoliu diversificat de produse: haute couture (Christian Dior), vinuri si bauturi alcoolice (Moet&Chandon, Dom Prignon, Hennessy), accesorii si articole din piele (Louis Vuitton, Fendi, Donna Karan), parfumuri si cosmetice (Christian Dior, Guerlain, Givenchy), ceasuri si bijuterii (TAG Heuer, Hublot, Zenith), retail selectiv (Sephora, Le Bon Marche)

In comparatie cu indicele CAC-40, pretul actiunilor CDI a performat mult mai bine dupa minimele inregistrate in martie 2009, intr-o perioada de crestere economica la nivel mondial si de expansiune a cererii pentru produse de lux. In prezent titlurile companiei se tranzactioneaza la multipli sub media sectorului din care fac parte.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategii Bursiere Privind Firma Heineken.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
55 pagini
Marime:
5.35MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
bursa, Economie, marketing, firma
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea Dunarea de Jos din Galati
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Micu Angela
Sus!